Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στις αγορές, αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη - Ο DAX +2,2% - Έως +0,7% τα futures της Wall

tags :
Ισχυρά κέρδη στις αγορές, αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη  - Ο DAX +2,2% - Έως +0,7% τα futures της Wall
Η μετοχή της Renault καταγράφει άλμα 7,7% αφού οριστικοποίησε δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση
(upd) Θετικό είναι το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της ανάκαμψης στο β΄ εξάμηνο του 2020, μια σειρά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα, να επισκιάζουν τις βίαιες ταραχές στις ΗΠΑ.
Οι ενδείξεις για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κινεζικό τομέα υπηρεσιών, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας και για τις εκτεταμένες ταραχές στις ΗΠΑ.
O δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχωρεί στις 26,68 μονάδες.

Τα futures της Wall Street καταγράφουν άνοδο έως +0,7%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 2,2% στις 12.281 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,3% στις 6.288 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 1,5% στις 4.931 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 2,7% στις 19.487 μονάδες.
Ο ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στις 7.526 μονάδες με άνοδο 1,6%.
Image
Οι κλάδοι με έκθεση στην κινεζική οικονομία, όπως οι εταιρίες πετρελαίου και αερίου και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, σημείωσαν άνοδο άνω του 1% ύστερα από έρευνα που έδειξε ότι καταγράφηκε και πάλι ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών στην Κίνα τον Μάιο, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, παρόλο που η απασχόληση και η ζήτηση από το εξωτερικό παρέμεινε ασθενής.
Η μετοχή της Renault καταγράφει άλμα 7,7% αφού οριστικοποίησε δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση, με την Goldman Sachs να αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε "buy".

ΗΠΑ: Χάθηκαν 2,76 εκατ. θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (ADP) - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Την απώλεια 2,76 εκατ. θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Μάιο, κατέγραψαν τα στοιχεία της ADP.
Πρόκειται για έναν αριθμό πολύ χαμηλότερο των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν την απώλειες 8,75 εκατ. θέσεων, σύμφωνα με το Dow Jones.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο οι χαμένες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, έσπασαν κάθε ρεκόρ, στα 19,6 εκατ.
Τα στοιχεία αναθεωρήθηκαν από την αρχική μέτρηση των 20,2 εκατ.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας καταγράφηκαν κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις (1,6 εκατ. ), με τη μεταποίηση να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα (719 χιλ.).
Όπως σχολιάζει ο Ahu Yildrirmaz, η αγορά εργασίας εξακολουθεί να δέχεται ισχυρό πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά τον Απρίλιο, καθώς προχωρά η σταδιακή άρση τους και η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων σε πολλές πολιτείες.

Ευρωζώνη: Στο 7,3% αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο του 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Eurostat, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν τα περισσότερα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στην ενιαία νομισματική ένωση διαμορφώθηκε στος 7,3% έναντι 7,1% τον Μάρτιο του 2020, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω άνοδο στο 8,2%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, το ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση κατά 0,3 μονάδες βάσης.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 6,6% τον Απρίλιο, έναντι 6,4% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι 6,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο συνολικός αριθμός ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στα 14,07 εκατ. άτομα, εκ των οποίων 11,9 εκατ. άτομα ζουν στις χώρες της Ευρωζώνης, με τη μηνιαία άνοδο να ανέρχεται στα 397 χιλ. και τα 211 χιλ. άτομα αντίστοιχα.
Image
Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές λόγω Wall και μάκρο - Στο +1,29% ο Nikkei, ο Kospi +2,87%

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση τόσο από την άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Street όσο και από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα και την Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +1,29% στις 22.613,76 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +1,83% και τις 5.941,60 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +2,87% στις 2.147 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στο Ινδονησία ενισχύεται κατά +2,01% στις 4.944,96 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,35% στις 24.320,25 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +1,73% και τις 11.320,16 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 2.923,37 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component έκλεισε στο -0,04% και τις 11.108,36 μονάδες.
«Το θέμα της άισιοδοξίας για την επανεκκίνηση των οικονομιών διατηρεί οχυρό του στις αγορές καθώς προχωράμε στα μέσα της εβδομάδας και είναι αυτό που εμπνέει επίσης τα κέρδη στις ασιατικές αγορές, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες», δήλωσε η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan, αναφέρομενη στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνο, καθώς και στις αναταραχές στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης