Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Space Hellas: Υλοποιεί έργο του Λιμενικού Σώματος για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας

tags :
Space Hellas: Υλοποιεί έργο του Λιμενικού Σώματος για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας
Το σύστημα θα εγκατασταθεί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Πειραιά
Μέσω μιας σύγχρονης πλατφόρμας επικοινωνίας της εταιρείας Frequentis, η Space Hellas, θα βελτιστοποιήσει την εργασία των χειριστών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποστηρίζοντας την έρευνα και διάσωση και τη θαλάσσια επικοινωνία, καθώς και τις Υπηρεσίες Κίνησης Σκαφών και Συστημάτων Παράκτιας Παρακολούθησης.
Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στη Space Hellas την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια συστήματος επικοινωνιών για την έρευνα & διάσωση και την Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας», με τη συγχρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (πόροι του Ταμείου Συνοχής) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Space Hellas επέλεξε να προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή μια λύση τελευταίας τεχνολογίας σε συνεργασία με τον κατασκευαστικό οίκο Frequentis, με σκοπό να παράσχει ένα ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας για την βελτίωση της έρευνας και διάσωσης, καθώς και της θαλάσσιας ασφάλειας.
Ο μοναδικός σχεδιασμός της λύσης παρέχει ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση της ροής εργασιών, του χειρισμού της καθημερινής εργασίας των χρηστών και επιτρέπει τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων.
Το σύστημα θα εγκατασταθεί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Πειραιά και στον Παράκτιο Σταθμό Ραδιοεπικοινωνιών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Ασπρόπυργο.
Η ακτογραμμή της Ελλάδας εκτείνεται σε 13.000 χλμ και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή είναι υπεύθυνο για την έρευνα και διάσωση, τη θαλάσσια ασφάλεια και την επιβολή του νόμου στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων της αποφυγής της ρύπανσης των θαλάσσιων υδάτων, της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.
Το έργο συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνίας του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), του Κέντρου Επιχειρήσεων και του Παράκτιου Σταθμού Ραδιοεπικοινωνιών στον Ασπρόπυργο). Κατά τη διάρκεια της εγγυημένης περιόδου λειτουργίας του συστήματος παρέχεται επίσης, οκταετής συντήρηση.
Το σύστημα βασίζεται στην πλατφόρμα MarTRX για τη θαλάσσια επικοινωνία και επεξεργασία πληροφοριών της Frequentis, μια ολοκληρωμένη λύση κέντρου θαλάσσιου ελέγχου επόμενης γενιάς που εξορθολογίζει όλες τις ροές επικοινωνίας και τα χρήσιμα στοιχεία σε μια συνεπή διασύνδεση χρήστη, που εμφανίζεται εύκολα στον χειριστή. Αυτό απλοποιεί τη σύνθετη λήψη αποφάσεων, ακόμη και σε καταστάσεις υπό πίεση, καθοδηγώντας τους χειριστές μέσω καθιερωμένων ροών εργασίας, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες που πιθανότατα χρειάζονται σε κάθε στάδιο.
“Η πλατφόρμα MarTRX σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τους χειριστές τηλεφωνικών κέντρων.
Η διασύνδεση χρήστη συμπεριλαμβάνει τελειοποιημένες ροές εργασιών και τις καλύτερες οργανωτικές πρακτικές που υποστηρίζουν αυτόματα το τηλεφωνικό κέντρο, στις καθημερινές του εργασίες.
Η πλατφόρμα MarTRX ενοποιεί όλες τις λειτουργίες, ώστε οι χειριστές να μπορούν να επικεντρώνονται στα αποτελέσματα και όχι να απομνημονεύουν ξεχωριστές διαδικασίες. Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη λύση για το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, υποστηρίζοντας τους στόχους του για βέλτιστη ασφάλεια και εμπειρία χειριστών”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Frequentis Maritime, Khashayar Saravandi-Rad.
“Είμαστε υπερήφανοι που υλοποιούμε ένα τόσο σημαντικό έργο για την ασφάλεια των θαλάσσιων υδάτων της χώρας μας.
Η μακροχρόνια συνεργασία της Space Hellas με την Frequentis και τα σύνθετα έργα που έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του έργου”, τόνισε ο Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης