Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων - Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ασφαλή assets

Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων - Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ασφαλή assets
Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων έχουν εκτοξευθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου
Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου διαμορφώθηκαν οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα safe assets λόγω των ενθαρρυντικών οικονομικών δεδομένων από την Κίνα και την αισιοδοξία σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown για τον κορωνοϊό σε διάφορες χώρες.
Ανοδικά κινήθηκαν επίσης τα κόστη δανεισμού της Ιταλίας, φτάνοντας σε υψηλό μιας εβδομάδας, καθώς η ζήτηση για το νέο 10ετές κρατικό ομόλογο ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ.
Η ζήτηση για τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα δέχθηκε πλήγμα καθώς οι διεθνείς μετοχές έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών μετά την επιστροφή του τομέα των κινεζικών υπηρεσιών στην ανάπτυξη και καθώς οι περιορισμοί του lockdown μειώθηκε παγκοσμίως.
«Φαίνεται ότι η βελτίωση του κλίματος για την ανάληψη ρίσκου διεθνώς επιβάρυνε τα πιο ασφαλή assets» είπε ο Antoine Bouvet από την ING.
Οι πωλήσεις στις αγορές ομολόγων αναμενόταν να περιοριστεί ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ αύριο (4/6/2020), όπου -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων- θα αποφασιστεί η ενίσχυση του προγράμματος για την πανδημία.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του γερμανικού 10ετούς αυξήθηκε σε -0,373%, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου, αν και στη συνέχεια επέστρεψε στο -0,40%.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στην ευρωζώνη ήταν 2-4 μονάδες βάσης υψηλότερα, ενώ οι αποδόσεις των 30ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά τα τέλη Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης