Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κορωνοϊός ακύρωσε ή ανέβαλε τις εκλογές σε 56 χώρες του κόσμου... επ' αόριστον

tags :
Ο κορωνοϊός ακύρωσε ή ανέβαλε τις εκλογές σε 56 χώρες του κόσμου... επ' αόριστον
Έως ότου υπάρξει εμβόλιο, πολλοί πολιτικοί ανησυχούν ότι θα υπάρξουν περαιτέρω προκλήσεις για τις χώρες που πρέπει να διεξαγάγουν εκλογές.
Οι επιπτώσεις των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως δεν ήταν, καθώς φαίνεται, μόνο οικονομικές, αλλά και πολιτικές.
Ο κορωνοϊός επηρέασε την καθημερινή ζωή σε όλο τον κόσμο, χωρίς να αφήνει καμία χώρα ανέγγιχτη.
Σε ορισμένα μέρη, ο ιός δημιούργησε μια βαθιά πολιτική κρίση, ενώ αλλού οι πολίτες ενθουσιάστηκαν από την επιστημονική απάντηση της κυβέρνησής τους.
Αλλά έως ότου υπάρξει εμβόλιο, πολλοί πολιτικοί ανησυχούν ότι θα υπάρξουν περαιτέρω προκλήσεις για τις χώρες που πρέπει να διεξαγάγουν εκλογές.
Ενώ η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου λειτούργησε καλά σε ορισμένες χώρες, άλλες, όπως η Πολωνία, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες για να εξασφαλίσουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.
Μέχρι τώρα, πολλές χώρες καθυστέρησαν ή ακύρωσαν τις εκλογές λόγω του φόβου ότι θα βλάψουν τη δημόσια υγεία, την εκλογική διαδικασία ή για πιο κραυγαλέα πολιτικούς λόγους.
Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία και τις Εκλογές, τουλάχιστον 56 χώρες έχουν καθυστερήσει τις εθνικές ή περιφερειακές εκλογές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης