Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fed (St. Louis): Αναγκαία η εφαρμογή των αρνητικών επιτοκίων για την αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας

Fed (St. Louis): Αναγκαία η εφαρμογή των αρνητικών επιτοκίων για την αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας
Αναγκαία κρίνεται η εφαρμογή των αρνητικών επιτοκίων, σύμφωνα με τη Fed του St. Louis
Αναγκαία κρίνεται η εφαρμογή των αρνητικών επιτοκίων για την αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με μελέτη την οποία δημοσίευσε ομάδα οικονομικών αναλυτών της Fed του St. Louis.
Παρότι, λοιπόν, οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, πρόσφατα, προεξάρχοντος του προέδρου της Jerome Powell, ήταν σαφείς ως προς την αντίθεσή τους στην υιοθέτηση επιτοκίων με αρνητικό πρόσημο, προκαλεί έκπληξη η μελέτη της Fed του St. Louis, η οποία πλέον τα επιζητεί.
Μένει να φανεί αν η εν λόγω έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αποτελεί προάγγελο εξελίξεων ή απλώς πρόκειται για άλλο ένα «ακαδημαϊκό» πόνημα.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως, για την οικονομική αποκατάσταση των ΗΠΑ, θα χρειαστεί να λάβει χώρα μια ακόμα πιο επιθετική νομισματική πολιτική.
Η δημοσιονομική επέκταση ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και το πρόγραμμα ανοιχτής αγοράς της Fed, που έφερε τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια, δεν είναι επαρκή, λένε οι οικονομολόγοι της Fed, προσθέτοντας:
Η ανάκαμψη σχήματος V μετά τη Μεγάλη Ύφεση τη δεκαετία του 1930 οφειλόταν στο επιθετικό δημοσιονομικό πακέτο του προέδρου Franklin D. Roosevelt.
Πίσω στο παρόν, παρά τα κολοσσιαία προγράμματα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, η ανάκαμψη παραμένει σε σχήμα L.
Πλέον, λοιπόν, «επιθετική πολιτική» σημαίνει αρνητικά επιτόκια, καταλήγουν οι οικονομολόγοι της Fed του St. Louis.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης