Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Unibios: Έμφαση στην αξιοποίηση ακινήτου και ανάπτυξη του κλάδου επεξεργασίας νερού

tags :
Unibios: Έμφαση στην αξιοποίηση ακινήτου και ανάπτυξη του κλάδου επεξεργασίας νερού
Στη χρήση 2019 δόθηκε έμφαση στη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και όχι τόσο στην αύξηση των πωλήσεων
Μετά από αρκετά χρόνια η Unibios επέστρεψε στην κερδοφορία εμφανίζοντας μικρά κέρδη για τη χρήση 2019.
Όπως ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στη χρήση 2019 δόθηκε έμφαση στη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και όχι τόσο στην αύξηση των πωλήσεων.
Το μικτό περιθώριο βελτιώθηκε στο 41,2% από 38%.
Η εταιρεία έχει θέση δύο προτεραιότητες για τη συνέχεια: Την ανάπτυξη και επέκταση του κλάδου περιβαλλοντικών λύσεων, επεξεργασίας νερού και την αξιοποίηση του ακινήτου στη ΒΙΠΕ Βόλου.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η πίεση που παρατηρείται στις τιμές όλων των προϊόντων διεθνώς δημιουργεί ευκαιρίες σε εταιρείες που ξεκινούν από Ελλάδα για αγορές της Βόρειας Ευρώπης και των αναπτυγμένων χωρών της Δυτικής Ευρώπης.
«Το έχουμε καταφέρει τα τελευταία 2-3 χρόνια κατασκευάζοντας συστήματα υψηλών προδιαγραφών, και το αποδεικνύουμε τη διείσδυση στην απαιτητική αγορά της Μ. Βρετανίας», σημείωσε ο κ.Ορφέας Μαυρίκιος, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.
Αναφορικά με το ακίνητο στη ΒΙΠΕ Βόλου, σημειώθηκε πως στόχος είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που έχει ο όμιλος.
Το ακίνητο έχει σημαντικά προτερήματα, όπως εύκολη αδειοδότηση αλλά  και εύκολη πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα.
«Αξιοποιείται μερικώς και επιβαρύνει τα αποτελέσματα, οπότε οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε» σημείωσε ο κ.Μαυρίκιος.
Πρόκειται για δεύτερη παλαιότερη ΒΙΠΕ που υπάρχει στην Ελλάδα.
Ο φορέας διαχείρισης είναι ιδιωτική εταιρεία και αυτό είναι θετικό γιατί έχουν βελτιωθεί οι υπηρεσίες και τα κοστολόγια, τόνισε η διοίκηση.  
Η έκταση της εταιρείας στη ΒΙΠΕ είναι 64 στρέμματα.
Χρησιμοποιείται το μικρό ακίνητο και έχει προγραμματιστεί επένδυση 600 χιλ. ευρώ η οποία έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό για την αναβάθμιση του ακινήτου.
Συνολικά 10.000. τ.μ δε χρησιμοποιούνται ενώ υπάρχει και σημαντικός ελεύθερος χώρος μέσα στο οικόπεδο που θα μπορούσαν να ανεγερθούν άλλα 23.000. τ.μ πρόσθετες εγκαταστάσεις.  
Αναφορικά με τις επιπτώσεις λόγω Covid-19, η εταιρεία έκανε χρήση των μέτρων που θεσμοθετήθηκαν από την Ελλάδα και από άλλες χώρες, ώστε να περιορίσει το μισθολογικό κόστος.
«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες συνέπειες θα έχει στα μεγέθη του ομίλου», ανέφερε η διοίκηση.
Αναφορικά με την πορεία των πωλήσεων το 2020, η διοίκηση δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά τόνισε πως από τις σημαντικές παραγγελίες που υπήρχαν δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια ακύρωση αλλά κάποιες που ήταν σε συζητήσεις έχουν παγώσει.
«Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και πήραμε απόφαση για να φύγουμε από ένα κλάδο με προβλήματα και να πάμε σε ένα κλάδο με προοπτικές», ελπίζοντας πως μελλοντικά οι μέτοχοι θα αποκτήσουν αξία, τόνισε ο κ.Σβορώνος, πρόεδρος της Unibios.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης