Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέσεις διόρθωσης ανάλογες με των ευρωπαϊκών αγορών

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέσεις διόρθωσης ανάλογες με των ευρωπαϊκών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικρές απώλειες. Το ράλι τους είναι μεγάλων διαστάσεων και η πτώση 0,5% είναι μικρή. Παίζουν το σενάριο της γρήγορης ανάκαμψης οι επενδυτές και του μεγάλου πακέτου διάσωσης. Πτωτικά άνοιξε και το ΧΑ, αν και εντοπίζονται κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.

ΜOTOR OIL: Με απώλειες άνω του 3% ξεκίνησε η μετοχή. Από τη μία έχει κάνει μεγάλη κίνηση και από την άλλη δημοσίευσε τρίμηνο. Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα. Με όγκο 32 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα ο οποίος είναι σημαντικός.

ΕΧΑΕ: Η μετοχή σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον αύριο θα γίνει η γενική συνέλευση για την έγκριση της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

ΔΕΗ: Οι επενδυτικές δαπάνες θα είναι μειωμένες κατά 150 εκατ. ευρώ το 2020. Το 2019 είχαν διαμορφωθεί στα 646 εκατ. ευρώ σύμφωνα με όσα αναφέρει η Euroxx. Επίσης η διοίκηση επανέλαβε την εκτίμηση για ΕΒΙTDA 720 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος της εθελουσίας θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ αλλά θα φέρει εξοικονόμηση 70 εκατ. ευρώ.

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η μετοχή. Τις θεωρούμε λογικές αφού έχει γίνει μεγάλο ράλι και έχει πιάσει τεχνικούς στόχους. Στα 3,47 ευρώ με αποτίμηση 805 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Τα ξενοδοχεία Πυραμίς, σε απάντηση προς την ενημέρωση που είχε κάνει η εταιρεία αναφέρουν πως η εταιρεία αξίωσε 5,48 εκατ. ευρώ. Στις 10/4 υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό και συμφωνήθηκε συμψηφισμός και δηλώνει άγνοια για τα 2,85 εκατ. ευρώ που ζητάει η εταιρεία.

Αναφέρει πως στα πλαίσια της συμφωνίας έχει παραιτηθεί. Μπλέκει λίγο το θέμα και περιμένουμε τον ισολογισμό της ΕΚΤΕΡ για να δούμε αν υπάρχει κάποια διαφορά που θα μπορούσε να επηρεάσει την ταμειακή θέση, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ισχυρή και ο ισολογισμός αρκετά καθαρός.

Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο και έκανε πράξη στα 0,85 ευρώ. Μπήκαν λίγο πιο επιθετικά κάποιοι αγοραστές και την οδήγησαν σε δημοπρασία. Η αποτίμηση στα 9,5 εκατ. ευρώ.

UNIBIOS: Η διοίκηση λόγω και επικαιρότητας ανέλυσε στην παρουσίαση που είχε το ύψος των άυλων περιουσιακών στοιχείων. Μας έκανε εντύπωση πως υπάρχει ένα μεγάλο κονδύλι άνω των 6 εκατ. ευρώ το οποίο εδώ και 11 χρόνια παραμένει σταθερό. Δεν έχει αλλάξει ούτε ένα ευρώ είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Ρωτήσαμε τη διοίκηση και μας είπε πως δεν συντρέχει λόγος απομείωσης, καθώς ανεξάρτητοι εκτιμητές όπως προβλέπουν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα δεν έχουν επισημάνει πως χρειάζεται κάποια απομείωση στην αξία.

PAPERPACK: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα ή 0,4750 ευρώ μετά την αφαίρεση του φόρου. Με τιμή κλεισίματος χθες 6,05 ευρώ, η απόδοση είναι 7,8% καθαρή.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Στο ξεκίνημα έγινε όγκος 30 χιλ. τεμάχια. Επιθετικά βγήκαν οι αγοραστές μαζεύοντας την προσφορά και βάζοντας παράλληλα μεγάλες εντολές αγοράς. Για να δούμε θα τελειώσει κάποια στιγμή η διαμάχη για να σταματήσει να ταλαιπωρείται και η μετοχή;

ΠΛΑΙΣΙΟ: Έγινε και η ενημέρωση των αναλυτών και προσπάθησαν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα από τα κόστη και τη ρευστότητα την περίοδο του lockdown. Η μετοχή δείχνει εδώ και καιρό αδύναμη και δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3 ευρώ. Σήμερα με μικρό όγκο άνοιξε πάνω από αυτό το σημείο αλλά γρήγορα μπήκαν εντολές πώλησης κάτω από τα 3 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Υποχώρησε χθες, υποχωρεί και σήμερα στο ξεκίνημα καθώς φαίνεται πως έχει ακόμα πωλητές. Λογική η διόρθωση. Τόσα κέρδη έχει δώσει το τελευταίο διάστημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης