Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Ρόδο ο Τσίπρας: Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι

Στη Ρόδο ο Τσίπρας: Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι
Υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν και αυτόν ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια είπε ο κ.Τσίπρας
Περιοδεία στη Ρόδο πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 4/6 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.
Ο κ.Τσίπρας είχε συναντήσεις με ιδιοκτήτες καταστημάτων που παραμένουν κλειστά, με τους οποίους και συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενόψει της τουριστικής περιόδου.
«Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια» είπε ο κ.Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους του σωματείου καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης.
Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο κ.Τσίπρας επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.
Επιπλέον, εξέφρασε την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και στις 12:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού.
Στις 19:00 το απόγευμα ο κ.Τσίπρα  θα συναντηθεί στο δημαρχείο της Ρόδου με δημάρχους της Δωδεκανήσου και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης