Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σημάδια ανάκαμψης στην ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, βλέπει η IATA

tags :
Σημάδια ανάκαμψης στην ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, βλέπει η IATA
Ο Απρίλιος που χαρακτηρίστηκε ο “μήνας ναδίρ της κρίσης”, από τον επικεφαλής της IATA Αλεξάντερ ντε Τζουνιάκ “προσγείωσε” την ζήτηση επιβατών στα χαμηλά -94,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019
“Παίρνει τα πάνω της” η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια μετά την πτώση του Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).
Ο Απρίλιος που χαρακτηρίστηκε ο “μήνας ναδίρ της κρίσης”, από τον επικεφαλής της IATA Αλεξάντερ ντε Τζουνιάκ “προσγείωσε” την ζήτηση επιβατών στα χαμηλά -94,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019.
Αιτία οι περιορισμοί ταξιδιού που σχετίζονται με την πανδημία και έκλεισαν τα εσωτερικά και διεθνή αεροπορικά ταξίδια.
Πρόκειται για ρυθμό μείωσης που δεν έχει δει ποτέ στην ιστορία της η IATA, από το 1990, που δημιουργήθηκε.

Τα σημάδια ανάκαμψης
Τα πιο πρόσφατα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καθημερινές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 30% μεταξύ 21 Απριλίου και 27 Μαΐου. Η τόνωση οφείλεται κυρίως στις εγχώριες πτήσεις.
Αν και αυτή η αύξηση δεν είναι σημαντική για την παγκόσμια διάσταση του κλάδου των αεροπορικών μεταφορών, υποδηλώνει όμως ότι η βιομηχανία έχει δει τον πυθμένα της κρίσης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη.
Επιπλέον, είναι το πρώτο σήμα της αεροπορίας ότι ξεκινά την μακρά διαδικασία αποκατάστασης της συνδεσιμότητας.

“Ο Απρίλιος ήταν μια καταστροφή για την αεροπορία”
“Ο Απρίλιος ήταν μια καταστροφή για την αεροπορία καθώς τα ταξίδια σταμάτησαν ολοκληρωτικά και ο μήνας αυτός αντιπροσωπεύει το ναδίρ της κρίσης του κλάδου μας, τόνισε ο Αλεξάντερ ντε Τζουνιάκ Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.
Οι πτήσεις όμως αυξάνονται. Οι χώρες άρχισαν να άρουν τους περιορισμούς. Και η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων δείχνει βελτίωση σε βασικές αγορές όπως η Κίνα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ”.
Σύμφωνα με την IATA οι αναζητήσεις για αεροπορικά ταξίδια στο Google αυξήθηκαν 25% στα τέλη Μαΐου σε σύγκριση με το χαμηλό του Απριλίου. Αν και αυτό είναι μια άνοδος από μια πολύ χαμηλή βάση και ακόμη 60% χαμηλότερα από ότι ήταν η ζήτηση στις αρχές του έτους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης