Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως ο εσωτερικός τουρισμός θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία να βγουν από την κρίση

tags :
Πως ο εσωτερικός τουρισμός θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία να βγουν από την κρίση
Τα ξενοδοχεία που έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από διεθνείς ταξιδιώτες και εταιρικές κρατήσεις, είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν σε σχέση με αυτά της περιφέρειας, που έχουν ένα πιο εγχώριο προφίλ φιλοξενίας
Oι χώρες με υψηλή εγχώρια τουριστική κίνηση ζήτηση θα έχουν ισχυρή ανάπτυξη και οι εγχώριες κρατήσεις θα μπορούσαν να αποδειχθούν “χρυσή επένδυση” για τα ξενοδοχεία, αποκαλύπτει νέα έκθεση της παγκόσμιας ξενοδοχειακής συμβουλευτικής εταιρείας HVS.
Η ισχυρή εγχώρια ζήτηση αναψυχής είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάκαμψη του τομέα μόλις αρθούν πλήρως τα μέτρα κλειδώματος, επισημαίνεται στην μελέτη.
Τα ξενοδοχεία που έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από διεθνείς ταξιδιώτες και εταιρικές κρατήσεις, είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν σε σχέση με αυτά της περιφέρειας, που έχουν ένα πιο εγχώριο προφίλ φιλοξενίας.
Η έκθεση HVS δείχνει ότι σε όλη την Ευρώπη εκείνες οι χώρες με υψηλή εγχώρια ζήτηση θα έχουν ισχυρή ανάκαμψη μόλις αρθούν τα μέτρα κλειδώματος, καθώς περιορίζονται τα διεθνή ταξίδια.
  • Συνολικά, το 60% της ζήτησης ξενοδοχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται από εγχώριες πηγές.
  • Παρόμοιο είναι και το ποσοστό στην Γαλλία στο 63%.
  • Η Γερμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό σε εσωτερικό τουρισμό στο 82%. Aλλά μεγάλο μέρος αυτής της ζήτησης προέρχεται από εμπορικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο ανάκαμψης.
  • Στην Σκανδιναβία η εγχώρια τουριστική κίνηση είναι στο 71%.
Μεγάλο μέρος της Νότιας Ευρώπης έχει χαμηλότερο ποσοστό εγχώριου τουρισμού. Με την Πορτογαλία στο 34% για παράδειγμα και την Ιταλία στο 50%.
“Γεγονός που θα οδηγήσει σε βραδύτερη ανάκαμψη τα ξενοδοχεία τους”, όπως υπογραμμίζει η μελέτη.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης