Τελευταία Νέα
Πολιτική

Xρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα σύνορά μας

Xρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα σύνορά μας
Ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ως εργαλείο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα
Άμεση και αποφασιστική απάντηση σε οποιοδήποτε επιχειρήσει να παραβιάσει τα ελληνικά σύνορα, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.
«Για το Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε πράξη υπάρχει από την πλευρά της Τουρκίας, θα πρέπει να απαντηθεί με αντίστοιχη πράξη. Πράξη που εγγυάται, διασφαλίζει και προστατεύει τα δικά μας εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα», υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ.
«Εμείς δεν έχουμε επιθετική διάθεση απέναντι σε κανένα, δεν θέλουμε να πάρουμε το έδαφος κανενός.
Πρέπει όμως να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα σύνορα μας», τόνισε.
Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, «τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει μεγάλη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, είναι ένα τμήμα μιας στρατηγικής που έχει η Τουρκία, για να εξωτερικεύσει τα δικά της εσωτερικά ζητήματα αλλά ταυτόχρονα να ακολουθήσει και έναν δρόμο τελείως αναθεωρητικό».
Υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα χρησιμοποιεί ως εργαλείο το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.
«Έχουμε αντίστοιχες προθέσεις με σαφήνεια διατυπωμένες, και για αυτό που έκαναν στην ΑΟΖ της Κύπρου και με τις υπερπτήσεις και με το τερατούργημα της συμφωνίας με την Λιβύη και φυσικά με την διακήρυξη, ότι μπορεί να κάνουν εξόρυξη και στη δικιά μας ΑΟΖ.
Αυτή η στρατηγική της Τουρκίας, είναι μια στρατηγική που σε επίπεδο λόγου δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη απάντηση με ενεργητική διπλωματία σε κάθε φόρουμ που υπάρχει στην Ευρώπη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.
Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα, παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην ανατολική μεσόγειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την Τουρκία που παραβιάζει συνέχεια το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες.
«Εμείς δεν έχουμε επιθετική διάθεση απέναντι σε κανένα, δεν θέλουμε να πάρουμε το έδαφος κανενός.
Πρέπει όμως να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα σύνορα μας.
Αυτό είναι ξεκάθαρο από όλα τα πολιτικά κόμματα όλου του φάσματος», είπε ο κ. Χρηστίδης ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να συνεννοηθεί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και να κάνει ό,τι χρειαστεί.
«Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να αντιληφθεί όλος ο κόσμος, η Ευρώπη και η Τουρκία ότι στην Ελλάδα συνεννοούμαστε μπροστά σε όσα κάνει η Τουρκία που είναι μια αναθεωρητική δύναμη», σημείωσε.
Εξάλλου, ο Παύλος Χρηστίδης επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία που είναι αδιαπραγμάτευτη και τόνισε: «Την έχουμε χαράξει όλοι μαζί ενιαία στο τελευταίο μας συνέδριο και την υπηρετούμε όλοι, από την πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά, το ισχυρό χαρτί της παράταξης όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, μέχρι το τελευταίο στέλεχος.
Όσο και αν θέλει η προπαγάνδα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, να μας ετεροπροσδιορίζει, εμείς τις αποφάσεις μας τις έχουμε πάρει».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης