Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο George Floyd ήταν θετικός στον κορωνοϊό

Ο George Floyd ήταν θετικός στον κορωνοϊό
ΗΠΑ: Ο Floyd ήταν θετικός στον κορονοϊό
Ο George Floyd, ο Αφροαμερικανός ο οποίος πέθανε κατά τη βίαιη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις, ήταν θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.
Η 20σέλιδη έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια του 46χρονου θύματος, αναφέρει ότι ο κορωνοϊός δεν ευθύνεται για τον θάνατό του.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο George Floyd είχε διαγνωστεί στις 3 Απριλίου και «κατά πάσα πιθανότητα» ήταν ασυμπτωματικός.
Η νεκροψία αποκάλυψε επίσης ότι οι πνεύμονες του θύματος ήταν υγιείς, αλλά ο George είχε μερική στένωση των καρδιακών αρτηριών.
Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά την δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής έκθεσης την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία ο George Floyd πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από την πίεση που του άσκησε στον λαιμό με το γόνατό του ο αστυνομικός.
Ο θάνατός του στις 25 Μαΐου 2020, χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία.
Ο George Floyd πέθανε από ασφυξία και από την καρδιακή ανακοπή που ακολούθησε, καθώς ο αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό περίπου για εννέα λεπτά ενώ εκείνος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.
Είχε συλληφθεί ως ύποπτος ότι πλήρωσε σε μίνι μάρκετ με ένα πλαστό 20δόλαρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης