Γεννηματά: Η Πράσινη Συμφωνία έχει τη σφραγίδα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Γεννηματά: Η Πράσινη Συμφωνία έχει τη σφραγίδα της κοινωνικής δικαιοσύνης
Η κ. Γεννηματά παρουσίασε τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των νέων πολιτικών για το κλίμα και το περιβάλλον
Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να ξεκινήσει τη σειρά ανοιχτών διαδικτυακών συζητήσεων στην πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική του Συνδιάσκεψη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2020.
Στην εισαγωγική της παρέμβαση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φωφη Γεννηματά, υπογράμμισε ότι πρέπει απαντήσουμε στην υγειονομική κρίση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με ένα ισχυρό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ανάπτυξη που είναι Βιώσιμη, Κλιματικά Προστατευτική και Κοινωνικά Δίκαιη».
Όλο αυτό το διάστημα πιέσαμε και στην Ευρώπη , σε αυτή την κατεύθυνση μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Γι΄ αυτό και θεωρούμε ως ιδιαίτερα θετικό ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το σχέδιο ανασυγκρότησης για την μετά COVID-19 περίοδο, θα βασίζεται στην Πράσινη Συμφωνία».
Η κ. Γεννηματά παρουσίασε τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των νέων πολιτικών για το κλίμα και το περιβάλλον, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι:

-Η ενεργειακή μετάβαση με την ενίσχυση διασύνδεσης των ΑΠΕ, ώστε να καλύψουν το 60% της ζήτησης στον ηλεκτρισμό ως το 2030 και το 80% ως το 2050.

-Η εξοικονόμηση ενέργειας, με την παροχή φορολογικών κινήτρων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

-Σύνδεση και οργάνωση του Τουρισμού με την πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή να εντάξουμε τις αρχές της αειφορίας στον Τουρισμό.

-Η επεξεργασία και εφαρμογή, νέου ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων, και περαιτέρω για την επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και σε άλλες μορφές ανάκτησης τους.
Αρκετά πια με την διάθεση των αποβλήτων στους ΧΥΤΑ.

-Η Χρηματοδότηση των Αλλαγών με πόρους του Ταμείου Ανασυγκρότησης, για την στήριξη προγραμμάτων αναδάσωσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, διεύρυνσης των πράσινων χώρων για τις πόλε μας για την εφαρμογή των νέων πολιτικών για το κλίμα και το περιβάλλον είναι:

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι να ανοίξει όλη την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, ώστε να φιλοξενηθούν απόψεις, ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλουν σε ένα προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας μετά την πανδημία.
Εκτός από βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, στις συζητήσεις θα συμμετέχουν ειδικοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, των κοινωνικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Οι συζητήσεις θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη μέχρι τα μέσα Ιουλίου και θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, στην τελική πορεία για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη μας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS