Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική λόγω κορωνοϊού – Τρίτη παγκοσμίως σε θανάτους η Βραζιλία

Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική λόγω κορωνοϊού – Τρίτη παγκοσμίως σε θανάτους η Βραζιλία
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τα περισσότερα κράτη της Λατινικής Αμερικής
Στο κόκκινο βρίσκεται η Λατινική Αμερική λόγω του κορωνοϊού καθώς καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων και θανάτων σε ημερήσια βάση στα περισσότερα κράτη.
Η Βραζιλία πλέον κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε νέο ρεκόρ με 1.473 θανάτους, φτάνοντας στους 34.021 νεκρούς και αφήνοντας πλέον την Ιταλία στην τέταρτη θέση.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τα 614.941, καθώς μέσα σε 24ωρες αναφέρθηκαν άλλα 30.925 κρούσματα.
Κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό, η Βραζιλία καταγράφει 153 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 557,2 στην Ιταλία και 585,8 στο ΗΒ.
Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων είχε καταγραφεί την Τετάρτη 3/6 με 1.349.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται η Πολιτεία του Σάο Πάολο με 8.560 θανάτους επί συνόλου 129.200 κρουσμάτων μόλυνσης, και ακολουθεί το Ρίο ντε Ζανέιρο με 6.327 θανάτους και 60.032 κρούσματα μόλυνσης, αν και στις δύο Πολιτείες άρχισε η σταδιακή άρση των περιορισμών και η επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε και στην Χιλή, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 81 θάνατοι και 4.664 νέα κρούσματα.
Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 1.356 και τα κρούσματα σε 118.292.
Σημειώνεται πως την Τετάρτη 3/6η κυβέρνηση του προέδρου Pinera ανακοίνωσε πως παρατείνεται η ισχύς των μέτρων περιορισμού στην πρωτεύουσα Σαντιάγο για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα.
Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 28 Ιουνίου ανακοίνωσε και η κυβέρνηση της Αργεντινής, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό συνεχίζουν να αυξάνονται.
Η παράταση για τρεις εβδομάδες του lockdown, η ισχύς του οποίου θα εξέπνεε μεθαύριο Κυριακή 7η Ιουνίου, αφορά την πρωτεύουσα, την επαρχία Μπουένος Άιρες και ορισμένες άλλες περιοχές όπου καταγράφονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις επιβεβαιωμένων μολύνσεων.
Η υπόλοιπη χώρα θα περάσει σε φάση «υποχρεωτικής και προληπτικής τήρησης κοινωνικής απόστασης.
Στη νέα αυτή φάση θα επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στην πρωτεύουσα, εστία της επιδημίας στην Αργεντινή, διευκρίνισαν αξιωματούχοι.
Στην Αργεντινή ανακοινώθηκαν 929 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 20.197 κρούσματα, ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε 608.
Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Περού, όπου καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική.
Οι νεκροί ανέρχονται σε 5.301 ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 4.284 το ίδιο διάστημα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 183.198.
Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης και τρίτο σε αριθμό θανάτων στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία (210 εκατ. κάτοικοι) και το Μεξικό (127 εκατ.).
Πάνω από 9.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στη χώρα, έχοντας βυθίσει σε κρίση το σύστημα υγείας, το οποίο είναι αντιμέτωπο ιδίως με τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου για τη θεραπεία των ασθενών.
Στο Περού εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα περιορισμού από τη 16η Μαρτίου.
Επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά, προκειμένου να εμποδιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού.
Εξίσου δύσκολη και η κατάσταση στο Μεξικό.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 4/6 ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 816 νέους θανάτους και 4.442 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων.
Συνολικά, στο Μεξικό οι νεκροί από τον κορωνοϊό υπολογίζονται σε 12.545 νεκρούς επί συνόλου 105.680 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Το ρεκόρ νέων κρουσμάτων έσπασε αυτό που καταγραφόταν μόλις την προηγουμένη (3.912), ημέρα που οι θάνατοι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους χίλιους και ο απολογισμός ήταν — επίσης για πρώτη φορά μέχρι εδώ — υψηλότερος από αυτόν των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης