Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πτώση-ρεκόρ -25,8% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020

Γερμανία: Πτώση-ρεκόρ -25,8% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -36,6%
Πτώση-ρεκόρ κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, διευρύνοντας τις ιστορικές απώλειες που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησαν κατά -25,8% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν είχε σημειωθεί πτώση κατά -15%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 1991, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από τη Destatis.
Μάλιστα, η πτώση του Απριλίου ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό την προηγούμενο πτώση-ρεκόρ, η οποία καταγράφηκε τον Μάρτιο, ενώ ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν μείωση κατά -19,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -22,3% σε μηνιαία βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στις παραγγελίες από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο -28,1%.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -30,6% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες από τις υπόλοιπες χώρες υποχώρησαν κατά -26,7%.
Ο τομέας των κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για τον Απρίλιο, καθώς οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά -30,6%, ενώ οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -11,4%.
Όσον αφορά τις παραγγελίες στον τομέα των ενδιάμεσων αγαθών, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -22,7% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.
Σημειώνεται ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται από την Destatis τα στοιχεία που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Μάρτιο του 2020.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης