Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: «Βουτιά» -33,6% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2020

Ισπανία: «Βουτιά» -33,6% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2020
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020 η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -21,8%
Πτώση-ρεκόρ κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ισπανία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν για τον περιρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά -33,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από την INE.
Παράλληλα, η Υπηρεσία αναθεώρησε επί τα χείρω τα στοιχεία που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή του Μαρτίου, και συγκεκριμένα στο -13,7% ετησίως, έναντι -12,2% προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ετήσια πτώση είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2009, όταν η βιομηχανική παραγωγή είχε συρρικνωθεί κατά -28,4%.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, η βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -21,8%, ενώ τον προηγούμενο μήνα η πτώση είχει διαμορφωθεί στο -13,2%.
Μάλιστα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η μηνιαία πτώση θα περιοριστεί στο -9,5%.
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα στα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ η σταδιακή άρση των μέτρων ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης