Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στα 1,20 ευρώ (-47%) η νέα τιμή στόχος της Alpha Bank, στα 0,68 ευρώ (-22%) της Eurobank

Deutsche Bank: Στα 1,20 ευρώ (-47%) η νέα τιμή στόχος της Alpha Bank, στα 0,68 ευρώ (-22%) της Eurobank
Η σύσταση για την Alpha Bank είναι buy, δηλαδή αγορά, και για την Eurobank είναι hold, δηλαδή διακράτηση, από την Deutsche Bank
Σε σημαντικές μειώσεις των τιμών στόχων της Alpha Bank και της Eurobank προχώρησε η Deutsche Bank, αφού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους, η νέα τιμή στόχος της Alpha Bank είναι στα 1,20 ευρώ, από 2,30 ευρώ προηγουμένως, και για την Eurobank είναι στα 0,68 ευρώ, από 0,88 ευρώ προηγουμένως.
Η σύσταση για την Alpha Bank είναι buy, δηλαδή αγορά, και για την Eurobank είναι hold, δηλαδή διακράτηση.
Image
Όπως αναφέρει η Deutsche Bank, οι βασικές τάσεις στις δύο ελληνικές τράπεζες που καλύπτει περιλαμβάνουν την επίδραση στα έσοδα από τις χαμηλότερες αποδόσεις των δανείων, η οποία αντισταθμίστηκε από τους υψηλότερους όγκους, ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια και τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους τόσο στην Alpha Bank όσο και στην Eurobank ήταν χαμηλότερα, ενώ τα έσοδα από προμήθειες ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο.
Επιπλέον, τα λειτουργικά έξοδα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ η απόδοση του επαναλαμβανόμενου κόστους ήταν καλύτερη στην Alpha Bank έναντι στην Eurobank.
Τα προ προβλέψεων κέρδη (PPI) ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και για τις δύο τράπεζες, αλλά κυρίως, στην Alpha Bank.
Στο σχηματισμό των προβλέψεων, η Alpha Bank επέλεξε μια πιο εμπροσθοβαρή προσέγγιση λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ η Eurobank επέλεξε να περιμένει μέχρι το β’ τρίμηνο, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχετικά υψηλότερη κάλυψη για τις επιπτώσεις της πανδημίας τα ερχόμενα τρίμηνα για την Eurobank.
Στο μέτωπο των κεφαλαίων, υπήρξαν μειώσεις και για τις δύο συστημικές τράπεζες, κατά 80 έως 90 μονάδες βάσης, κυρίως λόγω της εύλογης αξίας μέσω των λοιπών συνολικών εισοδημάτων (fair value through OCI) και του υψηλότερου δείκτη RWA.
Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank αναθεώρησε τις προβλέψεις για τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών, ώστε να ενωματώσει τις προοπτικές της μετα-κορωνοϊού περιόδου.
Αναλυτικά οι νέες εκτιμήσεις:
Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης