Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα κάνουμε αυτό που επιβάλλει η ιστορία μας

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα κάνουμε αυτό που επιβάλλει η ιστορία μας
Δεν είναι απαραίτητη η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπάρχει ενότητα στα κόμματα είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι εάν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα λάβει την απάντηση που επιβάλλει η ιστορία και το καθήκον μας διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας πως δεν είναι απαραίτητη η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών καθώς υπάρχει ενότητα στα κόμματα απέναντι στην Τουρκία.
«Έχουν κάθε λόγο να προκαλούν φασαρία κι εμείς κάθε λόγο να μην προκαλούμε φασαρία.
Αν επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία μας θα κάνουμε αυτό που επιβάλει η ιστορία και το καθήκον μας.
Εάν φθάσει η Τουρκία σε σημείο να στείλει πλοίο και να κάνει γεώτρηση μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα ή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στην ελληνική ΑΟΖ – εκείνη που θεωρούμε ότι έχουμε βάσει του διεθνούς δικαίου – θα είναι αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Είμαστε Έλληνες, έχουμε ιστορία χιλιάδων ετών και ξέρουμε τι κάνουμε όταν εισβάλει κάποιος στην πατρίδα μας.
Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι και αποφασισμένοι» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Γεωργιάδης.
Στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 και εξήγησε πως ενώ στην Ευρωζώνη σημειώθηκε ύφεση κατά μέσο όρο 3,2%, η Ελλάδα κατάφερε να είναι στην πρώτη ταχύτητα με ύφεση 0,9%.
Όπως είπε, αυτό συνέβη γιατί ο Ιανουάριος και Φεβρουάριος είχαν ξεκινήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
«Αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία, το 2020 θα είχε κινηθεί πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «ο τουρισμός αρχίζει και κινείται, οι κρατήσεις αυξάνουν και πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν γιατί βλέπουν πως θα έχουν πελάτες».
«Και στην οικονομία θα καταπλήξουμε τον κόσμο και όλοι θα λένε πώς τα κατάφερε η Ελλάδα όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην οικονομία» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης