Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Ο δείκτης S&P 500 σε εύρος 3.300 με 3.600 μονάδων, ή έως +12%, μεταξύ Αυγούστου 2020 - Ιανουαρίου 2021

tags :
Bank of America: Ο δείκτης S&P 500 σε εύρος 3.300 με 3.600 μονάδων, ή έως +12%, μεταξύ Αυγούστου 2020 - Ιανουαρίου 2021
Άνοδο της τάξης έως 12% στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 προβλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch

Άνοδο της τάξης έως 12% στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 προβλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch, εκτιμώντας πως θα κινηθεί στο εύρος των 3.000 έως 3.600 μονάδων στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριου του 2021.
Με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου να αγγίζει τις 84 μονάδες βάσης, περνώντας την κόκκινη γραμμή, τα CTAs, μάλλον, ετοιμάζονται για μαζικές πωλήσεις στην αγορά ομολόγων και τοποθετήσεις στη Wall Street.
Την ίδια στιγμή, τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια είναι κλειδωμένα από τις πολιτικές ZIRP της Fed, όποτε εύλογα το τρέχον ράλι θα συνεχίσει να είναι σε πλήρη ισχύ.
Λαμβανομένων υπόψη των ως άνω, η Bank of America αναφέρει σε ανάλυσή της πως το καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα δυσοίωνο για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις μετοχές.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως η απόδοση του τριακονταετούς κινείται προς το 2%, ενώ το δεκαετές βαίνει ολοταχώς προς το 1%.
Αυτό, εν μέρει, οφείλεται στο ότι το δολάριο ήταν το μοναδικό ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές τον Μάρτιο.
Στον αντίποδα, ο ασφαλέστερος δείκτης για να αντιληφθεί κανείς πως η «καταιγίδα» περνούσε ήταν η πτώση του δολαρίου.
Σε κάθε περίπτωση, η αμερικανική χρηματαγορά, στην κυριολεξία, θα συνεχίσει να «τρέχει» και αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους:
-Παγκοσμίως επικρατεί μια δημοσιονομική φρενίτιδα.
-Ήδη τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής έχουν ξεπεράσει τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή πως στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής τα μέτρα στήριξης φτάνουν τα 8 τρισεκατομμύρια δολάρια – κάτι που συνιστά μια παραδοξότητα.
-Η πιθανότητα να υπάρξουν καλύτερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα μάκρο στο γ’ τρίμηνο, χάρη και στην άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας πυροδοτεί το τρέχον ράλι.
-Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών στις ΗΠΑ ανέρχεται στο 33%.’
-Οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια αυξάνονται.
-Ο δείκτης μεταποίησης PMI κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την οικονομία της Κίνας.
Όπως επισημαίνει, λοιπόν, η Bank of America, επίκειται άτακτη ρευστοποίηση στην αγορά ομολόγων και μετακύλιση πόρων στη χρηματαγορά, με τον δείκτη S&P να φτάνει τον Ιούλιο στις 3.250 μονάδες.
Πλέον, αρχίζει να επενεργεί ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης και όχι στρεβλωτική δύναμη της Fed.
Το χρηματιστήριο αυτονενδυναμώνεται.
Ο Covid-19 προκάλεσε στις χρηματαγορές απώλειες 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το παγκόσμιο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα μέτρα στήριξης αγγίζουν τα 18 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τα μετρητά που βρίσκονται στο «περιθώριο» να ανέρχονται στα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η άνοδος που θα έρθει θα λειτουργήσει, σε έναν βαθμό, αντισταθμιστικά.
Φυσικά, μια τόσο μεγάλη άνοδος στις μετοχές μένει να φανεί πόσο θα επηρεάσει την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου και πότε θα βάλει stop η Fed.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης