Κορωνοϊός: H G20 θα χορηγήσει πάνω από 21 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του ιού

Κορωνοϊός: H G20 θα χορηγήσει πάνω από 21 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του ιού
Τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς διαγνωστικούς ελέγχους, εμβόλια, θεραπείες και την έρευνα και ανάπτυξη
Πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού δεσμεύτηκε να χορηγήσει η Ομάδα των Είκοσι (G20) των πλούσιων και αναδυόμενων οικονομιών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου 6/6.
«Η G20, μαζί με προσκεκλημένες χώρες, έχει συντονίσει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την υποστήριξη της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19.
Μέχρι σήμερα, τα μέλη της G20 και οι προσκεκλημένες χώρες έχουν δεσμευτεί να χορηγήσουν πάνω από 21 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια για τη στήριξη χρηματοδότησης της παγκόσμιας υγείας», σημειώνεται.
Τα υποσχεθέντα χρήματα θα κατευθυνθούν προς διαγνωστικούς ελέγχους, εμβόλια, θεραπείες και την έρευνα και ανάπτυξη, διευκρινίζει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο η G20 κάλεσε όλες τις χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και τον ιδιωτικό τομέα να συμβάλουν στην κάλυψη ενός χρηματοδοτικού κενού που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανερχόταν σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.
Η Σαουδική Αραβία, που ασκεί σήμερα την προεδρία της Ομάδας των 20 , έχει δεσμευτεί να χορηγήσει 500 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ανέφερε τότε ότι θα διαθέσει 150 εκατ. δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας, 150 εκατ. δολάρια στην Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση και 200 εκατ.  δολάρια σε άλλους οργανισμούς και προγράμματα υγείας.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS