Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνoϊός - Βραζιλία: Με αποχώρηση από τον ΠΟΥ απειλεί ο Bolsonarο – Πάνω από 34.000 οι νεκροί

Κορωνoϊός - Βραζιλία: Με αποχώρηση από τον ΠΟΥ απειλεί ο Bolsonarο – Πάνω από 34.000 οι νεκροί
Πάνω από 35.000 ζωές έχουν χαθεί εξαιτίας του κορωνοϊού στην Βραζιλία
Να αποσύρει την Βραζιλία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) απείλησε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Jair Bolsonaro,  ενώ η υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις για τον κίνδυνο άρσης του lockdown προτού επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνoϊού.
Η Βραζιλία, μετά από ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων, πλέον κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας της Covid-19, με 34.021 θανάτους,  αφήνοντας πίσω την Ιταλία.
Στο μεταξύ, ο  Βραζιλιάνος πρόεδρος,  Jair Bolsonaro, συνεχίζει να είναι υπέρ μιας γρήγορης άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει οι βραζιλιάνικες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι το οικονομικό κόστος είναι πιο σημαντικό από τους κινδύνους της δημόσιας υγείας.
Σε  κεντρικό άρθρο στην αρχική σελίδα της βραλιζιάνικης εφημερίδας Folha de S.Paulo, αναφέρεται ότι έχουν περάσει μόλις 100 ημέρες από τότε που ο πρόεδρος της χώρας χαρακτήριζε τον ιό που τώρα «σκοτώνει έναν Βραζιλιάνο κάθε λεπτό» μια «μικρή γρίπη» και «ενώ το διαβάζετε αυτό, ακόμη ένας Βραζιλιάνος πέθανε από κορωνοϊό».
Μέσα σε ένα 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας αργά την Παρασκευή 5/6, καταγράφηκαν 1.005 νέοι θάνατοι και 30.830 νέα κρούσματα.
Πάνω από 35.000 ζωές έχουν χαθεί εξαιτίας του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 645.771.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης