Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η προοδευτική μας ταυτότητα απάντηση στην κανονικότητα των λίγων

Γεννηματά: Η προοδευτική μας ταυτότητα απάντηση στην κανονικότητα των λίγων
"Tο πρόγραμμα της κυβέρνησης εφαρμόζει το δόγμα “μισή δουλειά, μισός μισθός”", τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο καθαρό, ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι η στήριξη κυρίως των μεγάλων και ισχυρών, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των ασθενέστερων.
Απορρυθμίζονται συστηματικά και με σχέδιο οι εργασιακές σχέσεις», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Μπαμ».
Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει πως «το πρόγραμμα της κυβέρνησης εφαρμόζει το δόγμα “μισή δουλειά, μισός μισθός”.
Η μερική απασχόληση γίνεται κανόνας. Απουσιάζει η ουσιαστική μέριμνα για τους άνεργους. Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί.
Κάθε ουσιαστικό μέτρο – όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις – που την αφορά αναβάλλεται».
Προσθέτει ότι οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες, οι αγρότες είναι στο περιθώριο, καθώς απουσιάζει ακόμα και η αναφορά για τα προβλήματα τους.   
 Η ίδια, ειδικά για τουρισμό,  επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα, αφού ο ΦΠΑ μειώθηκε μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα, όχι στην εστίαση ή στη διαμονή, και τα μόνα μέτρα που έμειναν, αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που δουλεύουν ή θα δουλέψουν με μερική απασχόληση.
Όπως σημειώνει, «ο διαχωρισμός της χώρας σε τρεις υγειονομικές ζώνες χωρίς συγκεκριμένα σχέδια εγγύησης της ασφάλειας στην πράξη στις πιο αδύναμες περιοχές, μπορεί να τις καταδικάσει σε μαρασμό».
«Εμείς λέμε κάτι διαφορετικό.
 Ότι το κοινωνικό συμβόλαιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση.
Η οικονομική ύφεση είναι η αφορμή για να το ξαναγράψουμε.
Με έναν νέο διάλογο, που φέρνει την εργασία πρώτη στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά και συμπληρώνει ότι προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής είναι η διαμόρφωση του νέου ολοκληρωμένου σχεδίου για τη χώρα και την Κοινωνία, το Πρόγραμμα της Νέας Αλλαγής που πρέπει να έχει προτεραιότητα την ανόρθωση της οικονομίας, τη μείωση των ανισοτήτων, όχι τα κέρδη για τις ελίτ.
«Με ένα νέο μοντέλο παραγωγής που φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη. Να επανασυνδεθούμε με τα μεγάλα ζητούμενα της ζωής κάθε ανθρώπου: την υγεία, την εργασία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, το περιβάλλον.
Με ισχυρή σφραγίδα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης», προσθέτει.
Η κ. Γεννηματά καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να ακουστεί, να εκφραστεί, να προσφέρει στην Παράταξη με στόχο στα τέλη του Σεπτεμβρίου, να οργανωθεί η ιδεολογική και πολιτική συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής
«Ήδη οι πρώτες μέρες εξόδου στη νέα πραγματικότητα δεν είναι ευχάριστες για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.
Είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα βρεθούν απροστάτευτοι σε λίγους μήνες, θα αναζητήσουν αποκούμπι, ένα ασφαλές και αξιόπιστο πολιτικό καταφύγιο, μια ανοιχτή πόρτα ανθρωπιάς, προόδου και δικαιοσύνης.
Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι εκεί», τονίζει η κ. Γεννηματά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης