Χρυσοχοΐδης: Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται - Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα

Χρυσοχοΐδης: Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται - Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα
"Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων", ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
«Η δημοκρατία έχει νόμους.
Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται», τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα αναφορικά με τα περιστατικά που παρατηρούνται σε περιοχές του νησιού και περιλαμβάνουν βία.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, είχε σειρά επαφών με τους διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης, εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ συνάντησε τον περιφερειάρχη και δημάρχους του νησιού.   
Ο υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι όσοι μέσα από περιστατικά βίας δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι το κράτος δεν είναι παρών, κάνουν λάθος.
Όπως είπε «βρισκόμαστε εδώ διότι θέλουμε να στείλουμε μήνυμα που αφορά όλα εκείνα τα περιστατικά και τα φαινόμενα που αντιλαμβάνονται ορισμένοι σε κάποιες περιοχές ότι το κράτος δεν είναι παρών.
Κάνουν λάθος.
Η δημοκρατία έχει νόμους.
Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται και στο εξής με τον απόλυτα αυστηρό τρόπο, μέσα από την ανασύνταξη των επιχειρησιακών μας δυνάμεων με σχέδια επιχειρησιακά τα οποία θα εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση».
Υπογράμμισε ότι η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους.
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη πως  «ο Ελληνικός λαός και ο λαός της Κρήτης έχουν ανάγκη από κοινωνική Ειρήνη.
Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι.
Θέλουν να δημιουργούν και να προκόβουν καθημερινά και να υπάρχει ασφάλεια.
Την ασφάλεια αυτή καθορίζει και εξασφαλίζει η Ελληνική Αστυνομία, οι άνδρες και οι γυναίκες της και τα επιχειρησιακά της σχέδια».
«Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων.
Όμως ταυτόχρονα απαιτείται και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών αρχόντων και πολιτικών έτσι ώστε να υπάρξει μια νέα αντίληψη στα πράγματα.
Διότι δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε, δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα.
Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής.
Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών μας δυνάμεων.
Θα εποπτεύσω εγώ προσωπικά και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τις επόμενες ημέρες την παρουσία και την προσθήκη των αστυνομικών δυνάμεων, την ανασύνταξη των σχεδίων και το τελικό αποτέλεσα», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.    
Σχετικά με την πυρόσβεση, ο υπουργός  ανέφερε ότι η Κρήτη φέτος διαθέτει δύο σημαντικά και αξιόπιστα εναέρια μέσα, ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο, ενώ προστέθηκαν και δυνάμεις σε ό,τι αφορά το προσωπικό.
Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «έχουμε νέα τμήματα και κλιμάκια σε δύσκολες περιοχές.
Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον της Κρήτης.
Ζήτησα από τους δημάρχους να συμβάλουν με την προσπάθειά τους στην πρόληψη και κυρίως σε εκείνες τις περιοχές που γειτνιάζουν με δάση, προκειμένου να προστατευτεί και η ανθρώπινη ζωή που είναι η προτεραιότητά μας, αλλά ταυτόχρονα, το περιβάλλον μας και τα δάση.
Πιστεύω ότι με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνία και των αρχών, θα κατορθώσουμε να είναι ασφαλές το δασικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, αλλά και οι ανθρώπινες ζωές».
Συμπλήρωσε έχει ληφθεί μέριμνα και στο θέμα των οδικών ατυχημάτων, με την τοποθέτηση, μετά από απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ,  50 αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS