Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία συστήνει ταμείο 1 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση της αεροδιαστημικής βιομηχανίας

tags :
Η Γαλλία συστήνει ταμείο 1 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση της αεροδιαστημικής βιομηχανίας
Η πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γαλλικής αεροδιαστημικής θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες
Η Γαλλία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ταμείο 1 ύψους δισεκατομμυρίου ευρώ ως μέρος ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση της αεροδιαστημικής βιομηχανίας που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.
Η γαλλική κυβέρνηση και αξιωματούχοι της βιομηχανίας διαπραγματεύονται ένα ταμείο 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να βοηθήσουν κυρίως τις μικρές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο να ανακάμψουν από την κρίση του κορωνoϊού, σημειώνει το Reuters.
«Για το εν λόγω ταμείο, αυτός είναι λίγο πολύ ο στόχος», είπε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari, στο ειδησεογραφικό κανάλι LCI όταν ρωτήθηκε αν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ήταν το προβλεπόμενο ποσό.
Δεν διευκρίνισε τι θα καλύψει αυτό το ταμείο ή πόσα άλλα κεφάλαια θα λάβει, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αεροδιαστημικής θα παρουσιαστεί «την επόμενη εβδομάδα».
Το σχέδιο θα επιδιώκει κυρίως την προστασία των αεροδιαστημικών εταιρειών από την εξαγορά τους από το εξωτερικό την ώρα που Κινέζοι τις προσεγγίζουν με «επιθετικούς σκοπούς».
Όπως και με την κρατική στήριξη για την αυτοκινητοβιομηχανία, η γαλλική κυβέρνηση θα ζητήσει εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης