Συντονισμό των ενεργειών τους αποφάσισαν Conte – Sisi για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη

Συντονισμό των ενεργειών τους αποφάσισαν Conte – Sisi για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη
Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, μετά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή (7/6/2020) ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El -Sisi και ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη μετά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανέλυσε τη θέση της χώρας του σχετικά με την κρίση της Λιβύης, που εστιάζει στην αποκατάσταση του ρόλου των κρατικών θεσμών της Λιβύης και τον τερματισμό του χάους που προκαλείται από παραστρατιωτικούς και πολιτοφύλακες.
Ο Sisi τάχθηκε άλλη μία φορά υπέρ της επίτευξης σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό της Λιβύης, καθώς και τον τερματισμό των παράνομων εξωτερικών επεμβάσεων στις υποθέσεις της Λιβύης, οι οποίες απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.
Οι Sisi και Conte συμφώνησαν να ενισχύσουν τον συντονισμό των χωρών τους σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος για να τερματιστεί η κρίση της Λιβύης είναι μέσω μιας πολιτικής λύσης και στήριξης των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών και των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου.
Τέλος, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας αναφορικά με τον κορωνoϊό, καθώς επίσης και για τις εμπορικές, στρατιωτικές, οικονομικές και ενεργειακές μεταξύ τους σχέσεις.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS