Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω βελτίωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα για τον Ιούνιο 2020 - Στις -24,8 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Περαιτέρω βελτίωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα για τον Ιούνιο 2020 - Στις -24,8 μονάδες ο δείκτης Sentix
Ο υποδείκτης που αφορά τις προοπτικές στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017
Νέα σημαντική άνοδο καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (8/6) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, ο οποίος τονίζει ότι η ενιαία νομισματική ένωση «ξυπνάει από έναν βαθύ ύπνο».
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης του Sentix διαμορφώθηκε στις -24,8 μονάδες, έναντι -41,8 μονάδων τον Μάιο, καθώς οι χώρες της Ευρωζώνης προχώρησαν σε άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Παράληλα, ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις -61,5 μονάδες, έναντι -73 μονάδων τον Μάιο, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις προοπτικές των επόμενων μηνών κατέγραψε «άλμα» στις 21,8 μονάδες, έναντι -3 μονάδων τον Μάιο.
Σημειώνεται ότι ο υποδείκτης για τις μελλοντικές προοπτικές της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017.
«Τα σημάδια δείχνουν μία παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε ο Sentix μετά τη δημοσίευση των σχετικών στοιχείων, διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο μετά από μία τόσο σοβαρή στασιμότητα της πραγματικής οικονομίας, όπως αυτή που βιώσαμε τον Απρίλιο».
«Οι προσδοκίες αυξάνονται απότομα», υπογράμμισε ο όμιλος, για να τονίσει εν συνεχεία ότι «ο δρόμος προς την ομαλότητα είναι μεγάλος».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Sentix, Manfred Huebner, δήλωσε ότι «οι επενδυτές αναμένουν πως εντός του έτους, μόλις το 50% της πτώσης μπορεί να αντισταθμιστεί», ενώ διεκρίνισε ότι «μέσα στο διάστημα ενός έτους θα είμαστε αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα προ κρίσης».
Μάλιστα, ο κ. Huebner τόνισε ότι αυτό θα συμβεί «παρά τα μέτρα τόνωσης, τα δημοσιονομικά πακέτα στήριξης και τη νομισματική χαλάρωσης», ενώ πρόσθεσε ότι «η ανοδική πορεία έχει ξεκινήσει, αλλά η πραγματική αντιστροφή τάσεων δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένη».
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης