Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Κόβονται οι γραμμές άμεσης επικοινωνίας με τη Ν. Κορέα – Είναι εχθρός

Β. Κορέα: Κόβονται οι γραμμές άμεσης επικοινωνίας με τη Ν. Κορέα – Είναι εχθρός
Ισχυρό χτύπημα στη διαδικασία αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών
Όλες τις γραμμές άμεσης επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα διακόπτει από σήμερα Τρίτη 9/6 η Βόρεια Κορέα, η οποία χαρακτηρίζει εχθρό τη Ν. Κορέα.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Β. Κορέα έκανε σαφές ότι κόβει όλες τις γραμμές άμεσης επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα, ενόψει της διακοπής όλων των επαφών με τη Σεούλ ανεξαιρέτως.
Η Β. Κορέα απειλεί να κλείσει το γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών και να αναστείλει άλλες κοινές πρωτοβουλίες αν οι νοτιοκορεάτικες αρχές δεν εμποδίσουν αποστάτες να στέλνουν φυλλάδια και προπαγανδιστικό υλικό στη βορειοκορεάτικη επικράτεια.
Κορυφαία στελέχη των μηχανισμών εξουσίας στη Βόρεια Κορέα, ανάμεσά τους η αδελφή του Kim Jong un, η Kim Yo Jong, κι ο Kim Yong Chol, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας, κρίνουν πως «η δουλειά όσον αφορά τη Νότια Κορέα πρέπει να μετατραπεί σε έργο εναντίον ενός εχθρού».
Το πρώτο βήμα είναι ότι το μεσημέρι (τοπική ώρα), η Βόρεια Κορέα «θα κόψει όλες» τις γραμμές άμεσης επικοινωνίας στο γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών, στα στρατιωτικά επιτελεία και στα γραφεία των ηγετών των δύο κρατών, μεταξύ άλλων, ανέφερε το πρακτορείο.
Η εξέλιξη καταφέρνει βαρύ χτύπημα στην διαδικασία αποκλιμάκωσης της έντασης και αναθέρμανσης των σχέσεων που εκτυλισσόταν τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Όπως μετέδωσε το KCNA, ο λαός της Βόρειας Κορέας έχει «εξοργιστεί από την προδοτική και πανούργα συμπεριφορά των αρχών της Νότιας Κορέας, με τις οποίες έχουμε ακόμα πολλούς λογαριασμούς να ξεκαθαρίσουμε».
Η Β. Κορέα κατηγορεί τη Ν. Κορέα ότι επιτρέπει ανεύθυνα σε βορειοκορεάτες αποστάτες να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του βορειοκορεάτη ηγέτη.
«Αυτή είναι ένδειξη εχθρότητας προς όλο τον λαό μας.
Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη να καθόμαστε να συζητάμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αρχές της Νότιας Κορέας», ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να συζητήσουμε», καθώς το μόνο που κάνουν είναι «να προκαλούν την απογοήτευσή μας» αναφέρει η Β. Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης