Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αβέβαιο το μέλλον της καραντίνας, απορρίπτει η Ισπανία τις «αερογέφυρες»

Βρετανία: Αβέβαιο το μέλλον της καραντίνας, απορρίπτει η Ισπανία τις «αερογέφυρες»
Η Ισπανία ζητά μια κοινή (πανευρωπαϊκή) προσέγγιση για το άνοιγμα των συνόρων
Αβέβαιο είναι το μέλλον της καραντίνας 14 ημερών που επιβάλλει η Βρετανία στους ταξιδιώτες, με την Ισπανία να απορρίπτει το ενδεχόμενο «αερογέφυρας» μεταξύ των δύο χωρών, ζητώντας μία κοινή προσέγγιση από την Ε.Ε.
«Η Ισπανία δεν βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Βρετανία για να επιτρέψει απεριόριστα ταξίδια μέσω «αερογέφυρας» και θα προτιμούσε μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση στον τουρισμό αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στη Μαδρίτη, ενδεχομένως περιπλέκοντας τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σεζόν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Βρετανία εισήγαγε καραντίνα 14 ημερών για διεθνείς αφίξεις τη Δευτέρα, αλλά κυβερνητικοί υπουργοί δήλωσαν ότι εξετάζουν εάν οι «αερογέφυρες» με άλλες χώρες, θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους Βρετανούς να κάνουν διακοπές σε προορισμούς με χαμηλό ποσοστό μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στην Ισπανία, τον δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών για τους Βρετανούς, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις με τη Βρετανία για έναν ταξιδιωτικό διάδρομο και η Μαδρίτη ήλπιζε για μια ταξιδιωτική συμφωνία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Ισπανία ζήτησε μια κοινή (πανευρωπαϊκή) προσέγγιση για το άνοιγμα των συνόρων.
Εάν αυτό δεν γίνει, θα καθορίσει τα δικά της κριτήρια», ανέφερε η πηγή.
Η βρετανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει την πολιτική της μετά από τρεις εβδομάδες.
Η κυβέρνηση Johnson δέχεται έντονες πιέσεις για άρση της καραντίνας, με τους επικριτές της να διερωτούνται για ποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε νωρίτερα, όταν είχε ξεκινήσει η μετάδοση του ιού και την αερορική βιομηχανία να προειδοποιεί για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και την αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης