Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λύγισε λόγω διεθνών πιέσεων, κράτησαν οι τράπεζες

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λύγισε λόγω διεθνών πιέσεων, κράτησαν οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Τρόμαξε λίγο στην αρχή τους αγοραστές, αφού πήγε κοντά στις 690 μονάδες και εκεί που είναι ο κινητός των 100 ημερών (εκθετικός) και άρχισε αμέσως μετά να υποχωρεί χαμηλότερα με μεγάλο τζίρο. Κράτησαν όμως οι τράπεζες και δεν «παραβίασαν» κρίσιμες στηρίξεις. Αρκετά στελέχη της αγοράς περιμένουν πολλά από τις τράπεζες στις επόμενες συνεδριάσεις.

Θα μπορούσε να κλείσει αυτή η μεγάλη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων αρκετών blue chips και των αποδόσεων των τραπεζών . Η αγορά μας πήγε αρκετά καλύτερα από τις αγορές του εξωτερικού. Καλά, το πάρτι που έχει γίνει στις προηγούμενες μέρες δε μπορεί να συγκριθεί, αλλά λέμε τώρα. Πλην τραπεζών ξεχώρισε η Ελλάκτωρ και ο ΟΠΑΠ.

Παίρνουν ανάσες μετοχές που έχουν τρέξει και η σκυτάλη έχει πάει σε αυτές που έχουν μείνει πίσω. Θεωρούμε καλή και λογική εξέλιξη την πορεία αυτή. Παλαιότερα βέβαια πρώτα έτρεχαν οι τράπεζες και μετά άλλα βαριά χαρτιά. Πάντα στο τέλος πήγαιναν και στα μικρά. Μέχρι στιγμής δε βλέπουμε κάποιοι ενδιαφέρον γι΄αυτά.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Αν και η πορεία της αγοράς παρέπεμπε σε συσσώρευση, η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με απώλειες. Επιπλέον ο υψηλός τζίρος πήγε σε επιλεγμένες μετοχές. Ο μισός και παραπάνω πήγε σε 4 μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η καλύτερη εικόνα για την Alpha Bank και ακολούθησε η Πειραιώς. Μικρή άνοδος στο κλείσιμο για Eurobank και Εθνική. Ο τραπεζικός δείκτης στις 390 μονάδες με άνοδο 2%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με άνοδο 6,89% η μετοχή και στα 1,1010 ευρώ. Σε σύγκριση με άλλες κατασκευαστικές έχει πάει σημαντικά χειρότερα. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η απόσταση αυτή θα πρέπει να μειωθεί. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που σχολιάζουμε εδώ και μέρες στις τράπεζες.

ΟΠΑΠ: Στο κλείσιμο πήγε ακόμα καλύτερα και βρέθηκε σε υψηλό ημέρας. Στα 9,3350 ευρώ και στο +4,30%. Η αγορά περιμένει τι θα πει η διοίκηση για μέρισμα. Τα μειωμένα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο μάλλον τα έχει προεξοφλήσει. Προφανώς θα δώσει και κάποια ενημέρωση για τη μετά lockdown εποχή.

LAMDA: Η Eurobank Equities μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 10 ευρώ από 11,15 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Η ΑΧΕ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της λόγω Covid-19. Δεν περιμένει σημαντική επίδραση στην καθαρή αξία ενεργητικού, αλλά τώρα για το 2020 περιμένει έσοδα 56,6 εκατ. ευρώ από 81,7 εκατ. ευρώ το 2019 και ζημιές 11,7 εκατ. ευρώ από κέρδη 49,9 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή αξία ενεργητικού αναμένεται να διαμορφωθεί στα 6,44 ευρώ ανά μετοχή από 6,54 ευρώ ανά μετοχή. Για το 2021 περιμένει έσοδα 73,5 εκατ. ευρώ και κέρδη 9,8 εκατ. ευρώ. Το 2022 θα έχει έσοδα περίπου όσα είχε και το 2019 και NAV οριακά υψηλότερη. Στα 6,49 ευρώ και στο -1,52%.

ΟΤΕ: Έκλεισε στο χαμηλό της ημέρας και στα 12 ευρώ. Διορθώνει και η συγκεκριμένη. Απώλειες 3,07% και όγκος 519 εκατ. τεμάχια.

AEGEAN: Δε μπόρεσε να κρατήσει την άνοδο που είχε το πρωί. Στο κλείσιμο βρέθηκε σε χαμηλό ημέρας. Πήγε μέχρι τα 4,68 ευρώ και έκλεισε στα 4,40 ευρώ. Υψηλός και ο όγκος συναλλαγών (283 χιλ. τεμάχια).

ΕΚΤΕΡ: Πιέστηκε σήμερα και έχασε 3,65% με όγκο 26 χιλ. τεμάχια. Στα 0,8190 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Πίεση και εδώ. Στα 0,4560 ευρώ και στο -3,18% με όγκο 209 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Με όγκο η πτώση αλλά μάλλον γίνεται διάθεση μετοχών παρά πώληση για κατοχύρωση κερδών πχ. Στα 5,72 ευρώ και στο -4,67% με 52 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης