Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: 15 δισ. ευρώ για τη στήριξη των αερομεταφορών

Γαλλία: 15 δισ. ευρώ για τη στήριξη των αερομεταφορών
«Σεβόμαστε τους διεθνείς κανόνες, αλλά σημειώνουμε ότι Αμερική και Κίνα προστατεύουν τις αεροναυτικές βιομηχανίες τους» δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Oικονομίας, Bruno Le Maire
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ύψους 15 δισ. ευρώ για τη διάσωση 300.000 θέσεων εργασίας που εξαρτώνται από τις αερομεταφορές εξήγγειλε η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να αμβλυνθούν οι θλιβερές οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο.
Παράλληλα θέλει να επενδύσει σε οικολογικά αεροσκάφη.
«Σεβόμαστε τους διεθνείς κανόνες, αλλά σημειώνουμε ότι Αμερική και Κίνα προστατεύουν τις αεροναυτικές βιομηχανίες τους» δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Oικονομίας Bruno Le Maire εξαγγέλλοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο σωτηρίας των αερομεταφορών που ανέρχεται στα 15 δισ. ευρώ.
Είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη σωτηρία των 300.000 θέσεων εργασίας που εξαρτώνται από τον τομέα, την ενίσχυση των κρατικών παραγγελιών στρατιωτικών και μη, την αναζωπύρωση της δυναμικής των αερομεταφορών, που χτυπήθηκαν από την κρίση του κορωνοϊού και την υποστήριξη της έρευνας για ένα οικολογικό, «πράσινο» αεροπλάνο του αύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης