Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα σε Fed και ΕΚΤ - Στο -0,1% ο DAX - Τα futures της Wall έως +0,3%

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα σε Fed και ΕΚΤ - Στο -0,1% ο DAX - Τα futures της Wall έως +0,3%
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το σχέδιο της ΕΚΤ για τη δημιουργία bad bank
(upd) Νευρικότητα επικρατεί στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της Federal Reserve στις ΗΠΑ.
Oι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed δεν θα ανακοινώσει κάποια σημαντικά αλλαγή στη νομισματική της πολιτική, ωστόσο αναμένουν τις εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και το σχέδιο της ΕΚΤ για τη δημιουργία bad bank, λόγω του νέου κύματος κόκκινων δανείων που αναμένεται, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.
O δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχωρεί στις 26,78 μονάδες.
Τα futures της Wall Street ενισχύονται έως +0,3%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημειώνει πτώση 0,1% στις 12.605 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,5% στις 6.300 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,16% στις 5.086 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,4% στις 19.850 μονάδες.
Ο ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στις 7.727 μονάδες με άνοδο 0,1%.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, ο DAX στην Φρανκφούρτη έχει ενισχυθεί πάνω από 16%, ο CAC 40 πάνω από 13% και ο FTSE 100 +6%.
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης σημειώνουν απώλειες, καθώς αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκπονεί σχέδιο για να αντιμετωπίσει πιθανόν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Το σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται η ΕΚΤ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το έκτακτο πρόγραμμα της πανδημίας, έχει στόχο να αποτρέψει μία δεύτερη τραπεζική κρίση, στην περίπτωση που η αυξανόμενη ανεργία οδηγήσει σε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνει το δημοσίευμα.
Πηγή την οποία επικαλείται το Reuters αναφέρει ότι η ΕΚΤ έχει συστήσει μία ομάδα task force προκειμένου να εξετάσει η οποία θα επεξεργαστεί την ιδέα μιας «bad bank».
Ο εργασίες επί του σχεδίου για τη δημιουργία bad bank έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα δάνεια που θεωρείται απίθανο να εξοφληθούν, ξεπερνούν τα 500 δισ.ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών καρτών, δανείων αυτοκινήτων και υποθηκών.
Αυτό το ποσό αναμένεται να αυξηθεί, καθώς το ξέσπασμα του COVID-19 πιέζει τους δανειολήπτες και θα μπορούσε ακόμη και να διπλασιαστεί στο 1 τρισ. ευρώ, επιβαρύνοντας τις ήδη ευάλωτες τράπεζες και εμποδίζοντας τον νέο δανεισμό, ανέφεραν οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με τα σχέδια της ΕΚΤ.

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και μάκρο - Στο +0,15% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,42%

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (10/6) οι αγορές της Ασίας, μετά την ολοκλήρωση του ανοδικού σερί στη Wall Street καθώς και λόγω των τελευταίων μακροοικονομικών στοιχείων σε Ιαπωνία και Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +0,15% στις 23.124,95 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε στο +0,31% και τις 2.195,69 μονάδες.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 6.148,40 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Dow Jones New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε κατά -0,14% στις 340,08 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% στις 25.037 μονάδες, αντιστρέφοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει ενδοσυνεδριακά, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +0,71% στις 11.720,16 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,42% στις 2.943,75 μονάδες, ενώ στον αντίποδα ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,46% στις 11.335,86 μονάδες.
Στην Ινδονησία, ο δείκτης IDX Composite ενέστρεψε την άνοδο των προηγούμενων ημερών, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -2,22% στις 4.923,46 μονάδες.
Στις ΗΠΑ οι αγορές της Wall Street ολοκλήρωσαν το ράλι των προηγούμενων ημερών, με τον δείκτη S&P 500 να υποχωρεί κατά -0,78% στις 3.207,18 μονάδες, παραμένοντας χαμηλότερα κατά -5,3% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,09% στις 27.272,30 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολιγικός δείκτης Nasdaq Composit έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,29% στις 9.953,75 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις που θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Οι δεσμεύσεις της Fed για σημαντική και άμεση παροχή στήριξης στην οικονομία των ΗΠΑ έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόσφατο ράλι των αγορών, ενώ οι επενδυτές θα περιμένουν να δουν την αντίδραση της Fed στην πρόσφατη άνοδο των θέσεων εργασίας στη χώρα.
«Με την πορεία των κρουσμάτων να παραμένει αβέβαιη, το βασικό ερώτημα είναι εάν η ανάκαμψη της αγοράς έχει δώσει χρόνο στη Fed ώστε να μη χρησιμοποιήσει όλα της τα πυρομαχικά ή εάν θα συνεχίσει με το πόδι στο γκάζι», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης