Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να ανοίγουν ανοδικά η εγχώρια αγορά κάνει άλλη μία προσπάθεια για τις 685-690 μονάδες. Τράπεζες και Coca Cola δίνουν κέρδη στο γενικό δείκτη. Ο ΟΠΑΠ μετά τη χθεσινή άνοδο, υποχωρεί σήμερα, ενώ η αγορά περιμένει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχοντας σπάσει ανοδικά μία σημαντική αντίσταση, κοιτάνε υψηλότερα σήμερα και προς τις 400 μονάδες. Η Alpha Bank έχει καλή συμπεριφορά και σημειώνει καλή άνοδο, ενώ από κοντά ακολουθούν και οι άλλες συστημικές.

Υπήρξαν κάποιες ανησυχίες χθες στην αγορά λόγω της ανακοίνωσης της Εθνικής για τη γενική συνέλευση που μέσα στα θέματα είχε αύξηση κεφαλαίου. Αν κοιτάξει προσεκτικά κάποιος τα θέματα βλέπει ότι ζητάει η διοίκηση την έγκριση της Γ.Σ. για σχεδόν τα πάντα. Θεωρούμε πως απλά προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις. Μέχρι και αγορά ιδίων μετοχών είναι στα θέματα.

ΑΔΜΗΕ: Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές για την εκκίνηση ενός μεγάλου έργου, που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. Βάζει τις βάσεις για να έχει μόνιμα ρεύμα το νησί χωρίς να χρειάζεται γεννήτριες ή να παράγει ρεύμα από μονάδα πετρελαίου.

Οι αντιδράσεις που υπήρχαν στο νησί για τη διασύνδεση έχουν καμφθεί και σημειώνεται πως δεν είχαν να κάνουν με την «αισθητική» για παράδειγμα, αλλά με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί στο παρελθόν και πρόσφερε κάποια πλεονεκτήματα αλλά και υποχρεώσεις στον ανάδοχο για την τοποθέτηση αιολικών πάρκων. Φαίνεται πάντως πως οι κάτοικοι και πιθανοί επενδυτές στις ΑΠΕ, ενημερώθηκαν και δεν αποκλείεται να δουν τη σύμβαση που αφορά στην τοποθέτηση αιολικών να αλλάζει και να μπορέσουν να πάρουν μέρος του έργου.

Από την άλλη το επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ, ο ισολογισμός της εισηγμένης αλλά οι προοπτικές της, αρχίζουν να βάζουν τη μετοχή στο στόχαστρο. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η μετοχή θα είναι αυτό που λένε κάποιοι «ομόλογο», με καλή απόδοση στους μετόχους και καλές προοπτικές ανάπτυξης.

QUEST: Πολύ καλά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και δείχνουν πως δεν επηρεάστηκε ο όμιλος από την πανδημία. Η διοίκηση αναφέρει πως επηρεάστηκε το δεύτερο τρίμηνο και ίσως επηρεαστούν και τα επόμενα. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 147,7 εκατ. ευρώ από 125 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA ανήλθαν στα 12,55 εκατ. ευρώ από 11,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 4,3 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Για μία εταιρεία όπως η Αλουφόντ, νομίζουμε πως το «τύπωμα» μετοχών είναι μεγάλο. Θα υπάρξει σημαντικό dilution, ενώ τζίρος και κέρδη δεν αναμένεται να έχουν τεράστιες διαφορές. Στην Αλουφόντ «εντοπίστηκε» υπεραξία κατά τον έλεγχο αποτίμησης και μάλιστα ύψους 13,8 εκατ. ευρώ αυξάνοντας σημαντικά την καθαρή θέση.

Θα τυπωθούν πολλές μετοχές και θα υπάρξει dilution. Η μετοχή υποχωρεί 1,5% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα μετά τη χθεσινή καλή κίνηση. Στα 1,1150 ευρώ και στο +1,2%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 8,10 ευρώ με την εταιρεία να κάνει αγορές ιδίων μετοχών.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου με την αποκοπή του σχετικού δικαιώματος. Στα 0,8050 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο και τους αγοραστές να βγαίνουν στα 0,87 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης