Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Θετική η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ – Να επεκταθεί στα 12 ν.μ. η αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Θετική η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ – Να επεκταθεί στα 12 ν.μ. η αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο
Χρειάζεται μια συνολική εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων είπε ο κ.Χαρίτσης
Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάει ένα βήμα παρακάτω επεκτείνοντας στα 12 μίλια την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο.
«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη θετική εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει και στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο.
Οι συμβιβασμοί είναι αναγκαίοι, αλλά θα είναι αποδεκτοί εφόσον συνοδευτούν από την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Χαρίτσης, ο οπ οποίος τόνισε ότι οι εξελίξεις στη Λιβύη και η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι ανησυχητικά στοιχεία σε μια ήδη ταραγμένη περιοχή.
«Βλέπουμε μια κυβέρνηση που δεν παίρνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.
Χρειάζεται μια συνολική εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και της όξυνσης από τη μεριά της Τουρκίας
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, κάτι που η κυβέρνηση μέχρι στιγμής αρνείται.
Ανησυχούμε για την ένταση στην περιοχή.
Η Ελλάδα ήταν παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή μας.
Αυτήν την στιγμή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις» είπε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «και το προσφυγικό αλλά και τα ζητήματα της τουρκικής επιθετικότητας πρέπει να πάρουν ευρωτουρκικό χαρακτήρα και όχι αμιγώς ελληνοτουρκικό».
Όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων του κορωνοϊού και τις εικόνες συνωστισμού που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την πορεία που θα πάρει η πανδημία, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να μη χαθεί η καλή εικόνα και η επιτυχία που είχε η χώρα στη διαχείριση της πανδημίας.
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι πολύ ανησυχητικές.
Η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο.
Είμαστε υπέρ των κανόνων για όλους» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης