Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Στα 200 δισ. ευρώ «ανεβαίνει» το πακέτο στήριξης της γερμανικής οικονομίας

Γερμανία - Στα 200 δισ. ευρώ «ανεβαίνει» το πακέτο στήριξης της γερμανικής οικονομίας
Το υπουργικό συμβούλιο της Angela Merkel σχεδιάζει να «περάσει» από τη Βουλή τον δεύτερο, συμπληρωματικό προϋπολογισμό, στις 17 Ιουνίου
Το ενδεχόμενο να καταρτίσει μεγαλύτερο έξτρα προϋπολογισμό από αυτόν που αναμένεται, με επιπλέον χρέος μέχρι και 50 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας της Γερμανίας έναντι της πανδημίας, εξετάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.
Το υπουργικό συμβούλιο της Angela Merkel σχεδιάζει να «περάσει» από τη Βουλή τον δεύτερο, συμπληρωματικό προϋπολογισμό, στις 17 Ιουνίου, για να χρηματοδοτήσουν τα μέτρα που θα βοηθήσουν την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να ανακάμψει από την κρίση του κορονοϊού, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό των 156 δισ. ευρώ (χρηματοδοτούμενο μέσω ομολόγων) τον οποίο συμφώνησε τον Μάρτιο το Βερολίνο.
Αυτό σημαίνει, ότι ο συνολικός νέος δανεισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μπορούσε να αυξηθεί πέρα από τα 200 δισ. ευρώ το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης