Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

JUMBO: Έκτακτο μέρισμα και πορεία πωλήσεων μετά την άρση των περιορισμών προσφέρουν στήριξη

tags :
JUMBO: Έκτακτο μέρισμα και πορεία πωλήσεων μετά την άρση των περιορισμών προσφέρουν στήριξη
Κατά το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης η μείωση των πωλήσεων έχει περιοριστεί στο -23 % περίπου
Παρά την πίεση που ασκείται σήμερα στις μετοχές του ΧΑ, η μετοχή της Jumbo κινείται σταθεροποιητικά ειδικά μετά και τα όσα ανακοίνωσε η διοίκηση πριν από λίγο και μένει να εγκριθούν από τη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία θα γίνει στις 25 Ιουνίου.
Η γενική συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει έκτακτη διανομή μερίσματος, 0,2350 ευρώ ανά μετοχή.
Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την πορεία των πωλήσεων μετά την άρση των περιορισμών.
Πιο συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων στην Ελλάδα και τριών από τα πέντε στην Κύπρο.
Σύμφωνα με την εταιρεία η εντυπωσιακά θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού σε συνδυασμό με την σταδιακή άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία ώθησε τις πωλήσεις του Ομίλου για τον μήνα Μάιο σε διψήφια ανάπτυξη (+13,60%).
Αποτέλεσμα αυτής της απροσδόκητης εξέλιξης είναι ότι η μείωση των πωλήσεων του Ομίλου κατά το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης να έχει περιοριστεί στο -23 % περίπου.
Η μετοχή ενισχύεται 0,12% και βρίσκεται στα 16,05 ευρώ με όγκο 92 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,18 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως λίγες εβδομάδες πριν σε τηλεδιάσκεψη ο κ.Βακάκης είχε πει πως για να βγάλει ζημιές η εταιρεία θα πρέπει να προσπαθήσει υπερβολικά, θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο πως παρά την πτώση των πωλήσεων η τελική γραμμή θα είναι θετική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης