Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές απώλειες σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές απώλειες σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή η μεταβλητότητα και σήμερα. Και οι ξένες αγορές πάντως αντίστοιχη κάπως εικόνα παρουσιάζουν. Σίγουρα δε μας αρέσει αυτή η μεγάλη κίνηση πολλών μετοχών. Δηλαδή μέσα σε λίγη ώρα από το +5% στο -5% δεν είναι λογικό. Για να δούμε που θα βγάλει αυτή η κίνηση.

Το βλέμμα ήταν στις τράπεζες, οι οποίες επίσης είχαν υψηλή μεταβλητότητα. Άνοιξαν με άνοδο και γύρισαν σε σημαντικές απώλειες και υψηλό όγκο. Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι τις 372 μονάδες και μετά ανέκαμψε. Όμως ξαναγύρισαν τα ξένα και γύρισε σε χαμηλότερα επίπεδα για να κλείσει τελικά στις 371 μονάδες.

Πρέπει να δούμε αν απλά επιβεβαίωσε τη στήριξη και θα φύγει προς τα πάνω ή κάποιες ειδήσεις που αναφέρουν δημιουργία bad bank επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Η κρίσιμη πάντως στήριξη είναι σε κίνδυνο.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ακούγονται πολλά και νομίζουμε πως αυτή η ιδέα της bad bank κάνει τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς. Από την άλλη είδαμε πίεση σε συγκεκριμένες μετοχές από όλες τις κατηγορίες. Στο εξωτερικό κάποιες εταιρείες όπως αεροπορικές, μεταφορών και υπηρεσιών έχουν ανακάμψει στην Ελλάδα ακόμα δυσκολεύονται.

Από την άλλη αν διορθώσουν οι ξένες αγορές από το μεγάλο ράλι που έχουν καταγράψει από τα χαμηλά θα μας συμπαρασύρουν και εμάς, που δεν έχουμε κάνει αντίστοιχη κίνηση. Δύσκολη εποχή διάλεξαν οι τράπεζες για να δώσουν σήμα εισόδου και να προσπαθήσουν να μειώσουν τις απώλειες από την αρχή του έτους.

AEGEAN: Νέες μεγάλες πιέσεις στη μετοχή. Ο όγκος αυξημένος, κάτι που έχει παρατηρηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα οι πωλητές είχαν καλές εντολές και στην τελική δημοπρασία. Κλείσιμο στα 4,0550 ευρώ με απώλειες 7,84% και όγκο 262 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Μεγάλες εντολές πώλησης και εδώ με τους αγοραστές να μην έχουν δυνάμεις να κρατήσουν τη μετοχή σε καλύτερα επίπεδα. Προφανώς ο τουρισμός και η εκτιμώμενη πορεία του επηρεάζουν τόσο τη συγκεκριμένη όσο και την Aegean. Στα 4,01 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας με απώλειες 6,31% και όγκο 148 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και αναμένουμε τι θα πει η διοίκηση για το μέρισμα αλλά και την πορεία μετά το lockdown. Χθες τον πήγαν στις δημοπρασίες αρκετά πάνω, σήμερα πήγε αρκετά κάτω. Στα 8,80 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας με όγκο 744 χιλ. τεμάχια και απώλειες 5,73%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από τα 1,1580 ευρώ που ήταν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στα 1,0560 ευρώ στο κλείσιμο ενώ έγραψε και λίγο χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά. Υψηλός ο όγκος, στα 1,4 εκατ. τεμάχια και οι απώλειες ανήλθαν στο 4,09%.

ΤΙΤΑΝ: Νομίζουμε φτάνει σε καλό σημείο για είσοδο. Προβληματίζει ο όγκος που κάνει και το γεγονός πως τόσες μέρες μετά την έξοδο από τον ΜSCI δεν έχει κατορθώσει να ισορροπήσει. Στα 11,20 ευρώ και στο -3,78%.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Για μετοχές όπως ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και Jumbo θεωρούμε την πορεία τους σήμερα, ως μία φυσιολογική διόρθωση. Δε μας προκάλεσε εντύπωση αφού έχουν κάνει μεγάλη κίνηση. Αυτό δεν ισχύει για μετοχές όπως Aegean, ή τράπεζες.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με υψηλό όγκο η μετοχή, αλλά οι αγοραστές κατάφεραν να επαναφέρουν τη μετοχή. Υποχώρησε μέχρι τα 0,3470 ευρώ (-8,20%) αλλά τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 0,3780 ευρώ με όγκο 41 χιλ. τεμάχια.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μετά τις ανακοινώσεις περιορίστηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον. Απώλειες 13,93% και ανεκτέλεστο στους πωλητές.

NEWSPHONΕ: Με 1.000 τεμάχια έχασε 9,72% και έκλεισε στα 0,26 ευρώ.

MODA BAGNO: Με όγκο 40 τεμάχια έχασε 21,63% και έκλεισε στα 0,3370 ευρώ.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Με όγκο 14 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,64 ευρώ και στο -6,57%. Έμειναν και άλλα 4 χιλ. τεμάχια περίπου στην πλευρά των πωλητών.

ΕΛΤΟΝ: Με καλό όγκο έκλεισε με άνοδο και στα 1,3450 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με όγκο 341 χιλ. τεμάχια δηλαδή περίπου 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου. Κλείσιμο στα 0,2350 ευρώ και στο +2,17%. Έμεινε με πωλητές στο κλείσιμο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης