Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στην Βουλή για την Παιδεία

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στην Βουλή για την Παιδεία
Το «θερμόμετρο» ανέβηκε στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα ξενόγλωσσα τμήματα σταν πανεπιστήμια αλλά και την επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής στα απολυτήρια
Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία έδωσαν το έναυσμα για νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.
Το «θερμόμετρο» ανέβηκε στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τα ξενόγλωσσα τμήματα σταν πανεπιστήμια αλλά και την επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής στα απολυτήρια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε από το βήμα της Βουλής την πεποίθηση ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης ενώ τόνισε ότι η εισαγωγή δεξιοτήτων στα νηπιαγωγεία που θα γίνεται στην αγγλική γλώσσα αποτελεί υπόδειξη των ειδικών απαντώντας στην κριτική που άσκησε για το εν λόγω ζήτημα το προηγούμενο διάστημα η αντιπολίτευση.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα θέματα της αξιολόγησης, των σχολικών δομών και κυρίως του εκπαιδευτικού προσωπικού ενώ ειδική αναφορά έκανε στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία που επίσης έχουν δεχθεί τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα συγκεκριμένα σχολεία αποτελούν τον ιμάντα για κοινωνική κινητικότητα και πως δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να έχουν πρόσβαση σε πρότυπα μοντέλα εκπαίδευσης και καλλιέργειας ικανοτήτων.
Ο κ. Μητσοτακης για μια ακόμα φορά σε ομιλία του στη Βουλή επιχείρησε να αντικρούσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας λόγια οραματιστών της αριστεράς από το παρελθόν.
Στη προκειμένη περίπτωση, μιλώντας για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία αναφέρθηκε  στον Δημήτρη Γληνό αλλά και στα λόγια ενός άλλου πεφωτισμένου μεταρρυθμιστή, όπως είπε χαρακτηριστικά, από το χώρο της αριστεράς, τον Αλέξανδρο Δελμούζο, υπογραμμίζοντας πως «το σχολείο στέκει απάνω από κάθε πρόσκαιρη κομματική διαπάλη».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την πλευρά του, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντικατοπτρίζει τη νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική αντίληψη της κυβέρνησης η οποία στοχεύει να παρέχει δομές εκπαίδευσης μόνο σε μια περιχαρακωμένη ελίτ.
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι επιχειρείται να καλλιεργηθεί μία επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού, επισημαίνοντας πως «η επιστροφή στη διαγωγή κοσμία, στο εξεταστοκεντρικό σύστημα και στις πολυπληθείς αίθουσες διδασκαλίας μόνο εκσυγχρονισμός δεν είναι».
Για τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «η Παιδεία είναι μία αρένα ιδιωτικών συμφερόντων και άκρατου ανταγωνισμού.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία, είπε, «η Παιδεία είναι το όχημα της συλλογικής μας εξέλιξης».
Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για fake προσήλωση στην αριστεία, διερωτώμενος πως «βγήκε ο γενικός γραμματέας τουρισμού και παραδέχθηκε ότι δεν έχει πτυχίο» για να; συμπληρώσει «θα τον διατηρήσετε στη θέση του;
Αν ναι μην ξανάρθετε εδώ να μας κουνήσετε το δάχτυλο για την αριστεία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης