Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με απώλειες άνω του 2% λόγω διεθνών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με απώλειες άνω του 2% λόγω διεθνών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Πάνω που οι τράπεζες πήγαιναν να κάνουν μία κίνηση και να μαζέψουν λίγο τις απώλειες, έρχεται μία διόρθωση στα ξένα χρηματιστήρια, η οποία τραβάει πίσω και εμάς, που έχουμε καλύψει πολύ μικρότερο ποσοστό ανοδικής αντίδρασης. Μπορούμε να διαφοροποιηθούμε; Δύσκολο…

Ο DAX ξεκίνησε με απώλειες 2,5%. Ο Βέλγος χάνει πάνω από 3%. Αναφορικά με τον DAX ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών είναι στις 11.780 μονάδες, επομένως έχει ακόμα περιθώριο διόρθωσης χωρίς να δημιουργεί ανησυχίες. Άλλωστε η κίνηση από τα χαμηλά των 8600 μονάδων είναι μεγάλη και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

To XA μέσα σε αυτό το πλαίσιο άνοιξε με μεγάλες απώλειες άνω του 2% και το γενικό δείκτη να είναι κάτω από τις 650 μονάδες. Αυτή η εξέλιξη μας βάζει σε περιπέτειες. Οι τράπεζες άνοιξαν με μεγαλύτερες απώλειες από αυτές της αγοράς και άνω του 4%. Πιέζονται όλες σχεδόν οι μετοχές του FTSE 25.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χθες πήγε μέχρι τα 1,15 ευρώ και σήμερα άνοιξε στο 1 ευρώ με απώλειες άνω του 5%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -7% η Εθνική και από κοντά Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank. Ο τραπεζικός δείκτης στις 348 μονάδες και σημαντικά κάτω από το κρίσιμο σημείο που ήταν χθες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 7,62 ευρώ με σημαντική πτώση άνω του 2%.

ΤΙΤΑΝ (απάντηση): Πραγματικά προκαλεί εντύπωση η εικόνα της μετοχής. Άλλα βαριά χαρτιά έχουν πάει σημαντικά καλύτερα. Βγαίνουν μεγάλοι πωλητές. Πιέστηκε και λόγω MSCI, αλλά θα έπρεπε να είχε ηρεμήσει. Τα τρέχοντα επίπεδα είναι ελκυστικά, αλλά για όσους έχουν αγοράσει υψηλότερα και προ Covid-19 είναι απογοητευτικά.

Με όγκο και πάλι ξεκίνησε σήμερα η μετοχή, αλλά κινείται σταθεροποιητικά στα 11,20 ευρώ.

AEGEAN: Στα 4 ευρώ και πάλι με αυξημένο όγκο. Έχει κάνει στα πρώτα 5 λεπτά 20 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και λίγα. Χθες είχε επίσης μεγάλο όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Κυβέρνηση μιλάει για λεφτά, αλλά αυτά δεν υπάρχουν. Τρέχει ο κόσμος να φτιάξει φακέλους για δάνειο, χάνει χρόνο, τακτοποιεί οικονομικές εκκρεμότητες, πληρώνει έξοδα, απασχολεί λογιστές κ.α. και τελικά δεν μπορεί να πάρει δάνειο γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα. Βγάζουν για παράδειγμα κονδύλι 2 δισ. ευρώ και μαζεύονται αιτήσεις για 12 δισ. ευρώ και δεν υπάρχουν ούτε τα 2 δισ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: 23 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου του Ελληνικού Δημοσίου για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, αναφορικά με τις εκτάσεις που είναι υπό αμφισβήτηση.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό 2019 τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν στα 3,5 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις να είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εμφάνισε ζημία 566 χιλ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν στις 190 χιλ. ευρώ.

ΔΕΗ: Στα 3,30 ευρώ άνοιξε η μετοχή και με όγκο άνω των 120 χιλ. τεμαχίων. Έχει κάνει μεγάλη κίνηση βέβαια και καμία σχέση με άλλες μετοχές.

ΕΚΤΕΡ: Με 900 τεμάχια άνοιξε στα 0,76 ευρώ με απώλειες 5,24%.

AUTOHELLAS: Στα 3,86 ευρώ με απώλειες 3,74% και όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης