Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Coca-Cola ανακοινώνει κοινωνική πρωτοβουλία για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων Ho.Re.Ca

tags :
Η Coca-Cola ανακοινώνει κοινωνική πρωτοβουλία για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων Ho.Re.Ca
Η Coca-Cola στην Ελλάδα ανακοινώνει μια κοινωνική πρωτοβουλία για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων Ho.Re.Ca
Το πρόγραμμα “Future Loading” αποτελεί μια πολυσυμμετοχική και συνεργατική πρωτοβουλία ανοιχτή σε όλες τις εταιρείες, Ιδρύματα και φορείς που θέλουν να συμβάλλουν, ώστε να στηριχθούν οι ‘μικροί’ ενός κλάδου με τεράστια σημασία για την Ελληνική οικονομία.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον σχεδιασμό μίας κοινωνικής πρωτοβουλίας για τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca) με στόχο να τις βοηθήσει να ανταποκριθούν επιτυχώς στη νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία.

Όπως ανακοίνωσε στο φετινό Delphi Economic Forum η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas «το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να φέρει μαζί, όπως ποτέ ξανά, εταιρείες, φορείς και Ιδρύματα, σε ένα συνεργατικό κίνημα, όπου ο καθένας μας θα συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ‘εργαλειοθήκης’, ειδικά σχεδιασμένης για τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας, ώστε με ασφαλή βήματα και σιγουριά να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους στο μέλλον».

Ο Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής, Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε σχετικά: «To Future Loading είναι ένα πρόγραμμα συμμετοχικότητας.
Κάνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση και σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο HO.RE.CA.
Γιατί όλες τις εταιρείες μας ενώνει το ενδιαφέρον για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας. Και η ανάκαμψη αυτή βασίζεται στην διευρυμένη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που δεν είναι μόνο ο τουρισμός, αλλά και η εστίαση.
Το πρόγραμμα αυτό ας είναι ένα ξεκίνημα. Στόχος μας είναι να το επεκτείνουμε για να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στον κλάδο του HO.RE.CA».

Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία, αντιμετωπίζει ολιστικά τις ανάγκες του σήμερα, προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία για προσαρμογή στη νέα κανονικότητα, μετάβαση στη βιωσιμότητα και ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη που συμμετέχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος με τη μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευσή του σε θέματα εκπαίδευσης, βιώσιμης ανάπτυξης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Οι επωφελούμενες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εναρμονιστούν με τα νέα ζητούμενα που απαιτούν επενδύσεις και τεχνογνωσία, να απαντήσουν στις προκλήσεις του σήμερα με σεβασμό στο περιβάλλον και να λάβουν τα απαραίτητα εργαλεία που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της εμπιστοσύνης των πελατών τους.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Future Loading» και προσφέρει υποστήριξη και εργαλεία που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τις μικρές επιχειρήσεις:

Να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα μέσα από ειδικές εκπαιδεύσεις και βέλτιστες πρακτικές γύρω από την ασφαλή λειτουργία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.
Να υιοθετήσουν αρχές της Κυκλικής Οικονομίας & της Ανακύκλωσης, ζητούμενο το οποίο συνεχίζει να παραμένει προτεραιότητα τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Να προσελκύσουν πελάτες στις επιχειρήσεις τους – μέσα από πιστοποιήσεις ασφαλούς λειτουργίας που ενδυναμώνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και δωρεάν προβολή τους σε ψηφιακά μέσα.

Από το βήμα του Delphi Economic Forum, η Coca-Cola στην Ελλάδα μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη απεύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε εταιρείες, φορείς και Ιδρύματα να γίνουν συμμέτοχοι στην πρωτοβουλία αυτή, ώστε όλοι μαζί, να στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου Ho.Re.CA, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας και συνδέεται άμεσα με τη συνολική ευημερία της χώρας.
Μέχρι στιγμής, συνεργάτες της πρωτοβουλίας είναι η εταιρεία πιστοποίησης TÜV Austria, η ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το πρόγραμμα #Youth Empowered: The HoReCa Edition και η efood, οι οποίοι με ψηφιακά εργαλεία, εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις στηρίζουν την επανεκκίνηση του κλάδου.
Παράλληλα, οι εμπνευστές της καλούν και άλλους συνεργάτες να γίνουν συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι της πρωτοβουλίας.

Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα που θέτουν τη συνεργασία και τη βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας στο επίκεντρο, η Coca-Cola στην Ελλάδα προτείνει ένα νέο πολυσυμμετοχικό και συνεργατικό μοντέλο, ως το βέλτιστο όχημα για κοινωνική προσφορά με πραγματικά σημαντικό αντίκτυπο.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η ψηφιακή πλατφόρμα που θα μπορούν να επισκέπτονται οι επιχειρήσεις του κλάδου Ho.Re.Ca για να υποβάλλουν την αίτηση ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα “Future Loading”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης