Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή πίεση σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή πίεση σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Έπεσε πάνω στη διόρθωση των ξένων αγορών. Διαβάζουμε στα ξένα sites ότι οι επενδυτές φοβούνται τον ιό της Κίνας. Νωρίς το θυμήθηκαν. Πήγαν οι αγορές κοντά στα υψηλά τους κάποιες έκαναν και νέα υψηλά και με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών και τώρα ανησυχούν. Τι να πούμε; Άτυχη η δική μας αγορά.

Μικρή στο μέγεθος, λίγοι παίκτες, αρκετοί βραχυπρόθεσμοι, δε μπόρεσε να ακολουθήσει την αντίδραση και πάνω που η σκυτάλη πέρασε στις τράπεζες και είδαμε μία βελτίωση αποτιμήσεων, άρχισαν να διορθώνουν τα ξένα. Για να δούμε αν αύριο θα μπορέσει να βγάλει αντίδραση.

Εξακολουθούμε να κοιτάζουμε μετοχές με καλά θεμελιώδη και χαμηλό δανεισμό. Περιμένουμε άσχημα αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο και βέβαια όλη η χρήση 2020 θα είναι άσχημη. Γι΄αυτό εστιάζουμε σε αυτές που μπορούν να αντέξουν και που η άρση των μέτρων δείχνει καλή πορεία πωλήσεων.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Πρέπει να πέσουν λεφτά στην οικονομία. Τα μεγάλα έργα πρέπει να ξεκινήσουν. Δε φτάνουν τα λόγια και οι ανακοινώσεις για νέα έργα που όλοι ξέρουν ότι δεν έχουν ωριμάσει και θέλουν χρόνο μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν. Η χώρα εξακολουθεί να χάνει πολύτιμο χρόνο.

ΠΑΚΕΤΑ: Τράβηξε το βλέμμα μας η κίνηση συγκεκριμένων μετοχών. Για παράδειγμα, έφυγε μία ανοικτή εντολή αγοράς στο ΙΑΣΩ και πήγε η μετοχή στα 1,44 ευρώ και στο +14%. Μετά έγινε πακέτο 36 χιλ. τεμαχίων στα 1,48 ευρώ.

Η Centric βρέθηκε ξαφνικά στα 0,2360 ευρώ και στο +5,8% και λίγο μετά έκανε πακέτο 30 χιλ. τεμάχια στα 0,24 ευρώ. Σε Βιοσώλ και Δρομέα είδαμε κάτι ανάλογο. Χωρίς να είμαστε σίγουροι και με όσα ανιχνεύσαμε από το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να πρόκειται για πακέτα με μέθοδο 6. Κάποιος να έμεινε ανοικτός από λάθος και να μην έβρισκε να καλυφθεί. Τα πήρε τρίτος από την αγορά και του τα έδωσε.

Θα φανεί στο ημερήσιο δελτίο τιμών. Κάποια στελέχη της αγοράς αναφέρουν πάντως πως δεν μπορεί όλες οι εντολές αυτές να ήταν από λάθος και όλα τα πακέτα. Το σημαντικό είναι να δούμε αύριο αν οι μετοχές αυτές θα μπορέσουν να κρατηθούν ή θα υποχωρήσουν. Έτσι θα βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή πίεση και σήμερα. Ο δείκτης έχασε 6,26% και είναι πλέον στις 348 μονάδες. Δυνατή πτώση και πάλι για Εθνική Τράπεζα και μικρότερη σημαντικά για Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank.

AEGEAN: Με μεγάλο όγκο έχασε τα 4 ευρώ και έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και στα 3,77 ευρώ. Οι απώλειες στο 7,03% και ο συνολικός όγκος στις 431 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 269 εκατ. ευρώ. Αν δεν αντιδράσει ο δρόμος είναι ανοικτός για τα προηγούμενα χαμηλά.

ΟΤΕ: Μαζί με τη Σαράντης ήταν οι μόνες θετικές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δυνατή πτώση και εδώ. Στα 6,37 ευρώ και στο -4,93%.

ΔΕΗ: Διόρθωση και εδώ κατά 4% περίπου με όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια.

ΜΑΣΤΙΧΑ: Σε νέα υψηλά η μετοχή με όγκο 1.050 τεμάχια βέβαια και με τους πωλητές να θέλουν να δώσουν 1.410 τεμάχια στο κλείσιμο.

FIERATEX: Στο -10,80% με καλό όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

ΣΠΥΡΟΥ: Με όγκο και εδώ η πτώση. Για τα δεδομένα της μετοχής πάντα.

CENERGY: Γύρισε απότομα στα 0,88 ευρώ. Με όγκο 219 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στο -5,50% και στα 5,15 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Κλείσιμο κάτω από τα 11 ευρώ με όγκο 128 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Γύρισμα στα 0,78 ευρώ για τη μετοχή με χαμηλό όγκο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μηχανάκι σήμερα στους πωλητές στα 1,56 ευρώ. Για να δούμε αν θα κλείσει το gap αυτή τη φορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης