Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε συζήτηση με τους τραπεζίτες για φόρο πλούτου η βρετανική κυβέρνηση

Reuters: Σε συζήτηση με τους τραπεζίτες για φόρο πλούτου η βρετανική κυβέρνηση
Σε συζήτηση με τους τραπεζίτες για φόρο πλούτου η κυβέρνηση του Boris Johnson 
Σε συζήτηση με τους ιδιώτες τραπεζίτες για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στους κατέχοντες μεγάλη περιουσία, βρίσκεται η κυβέρνηση του Boris Johnson, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές.
«Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας εξετάζει με τους ιδιώτες τραπεζίτες για το πώς οι πλουσιότεροι πολίτες της χώρας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο αυξανόμενο κόστος των πακέτων ανακούφισης για την πανδημία του κορωνοϊού, με πιθανές αυξήσεις φόρων. (…)
Η έκτακτη αύξηση των δημόσιων δαπανών στη Βρετανία και οι φορολογικές περικοπές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναμένεται να κοστίσουν περίπου 133 δισεκ. λίρες φέτος και να αυξήσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε επίπεδα πολεμικής περιόδου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναζητήσει χρήματα μέσω αυξήσεων φόρου στις αποταμιεύσεις, στα κέρδη κεφαλαίου, στον φόρο προστιθέμενης αξίας ή την περιουσία.
Βέβαια, τραπεζίτης που μίλησε στο Reuters υπογραμμίζει ότι ακόμη δεν έχει δεχθεί ακριβείς προτάσεις από τη βρετανική κυβέρνηση και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση,
Άλλοι τραπεζίτες δήλωσαν ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να ενθαρρύνει τους επενδυτές να αγοράσουν κρατικά ομόλογα ή να διοχετεύσουν περισσότερα κεφάλαια σε νεοσύστατες εταιρείες, που διαφορετικά θα δυσκολευόταν να βρουν χρηματοδότηση.
«Ενώ η κυβέρνηση ασχολείται συχνά με τον τραπεζικό κλάδο -ιδιαίτερα στην τρέχουσα κρίση, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών δανείων που χορηγούνται από τράπεζες- είναι ασυνήθιστο για τους κρατικούς υπαλλήλους να συμβουλεύονται ιδιωτικούς τραπεζίτες για θέματα πολιτικής», σχολιάζει το πρακτορείο.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σχετικά:
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις πτυχές του φορολογικού συστήματος.
Θα αποτιμήσουμε την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά και θα λάβουμε τις σωστές αποφάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης