Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε 20 παραβιάσεις προχώρησε σήμερα 11/6 η Τουρκία πάνω από το Αιγαίο

Σε 20 παραβιάσεις προχώρησε σήμερα 11/6 η Τουρκία πάνω από το Αιγαίο
Με παραβιάσεις του ελληνικού ενάεριου χώρου πάνω από το Αιγαίο απάντησαν, οι Τούρκοι στην ιστορική συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Ιόνιο Πέλαγος
Μετά το κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων, την Τετάρτη, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, σε 20 παραβιάσεις προχώρησε η Άγκυρα, τη στιγμή που η εμπρηστική ρητορική από την κυβέρνηση του Erdogan, για την Αγία Σοφία, συνεχίζεται.
Συγκεκριμένα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι 17 παραβιάσεις καταγράφηκαν από  κατασκοπευτικά CN-235, ενώ μεμονωμένα πέταξαν ένα CN-235 και δύο ελικόπτερα.
Στις τρεις ανήλθαν, την ίδια στιγμή, οι παραβάσεις.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Υπενθυμίζεται ότι με 69 παραβιάσεις του ελληνικού ενάεριου χώρου πάνω από το Αιγαίο απάντησαν, την προηγούμενη ημέρα, οι Τούρκοι στην ιστορική συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Ιόνιο Πέλαγος που επιβεβαιώνει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις για την πλήρη επήρεια των νησιών στην υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης