Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ραγδαία πτώση στο πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -8,2% και τα 36,34 δολ. το αμερικανικό WTI

Ραγδαία πτώση στο πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -8,2% και τα 36,34 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent κατέγραψε απώλειες της τάξεως του -7,6%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 38,55 δολ. ανά βαρέλι
Κολοσσιαίες πιέσεις δέχτηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου το πετρέλαιο, μετά την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που μετριάζει τις προσδοκίες των επενδυτών για ταχεία εξισορρόπηση της αγοράς.
Την ίδια στιγμή, οι εκτιμήσεις της Federal Reserve για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας υποδεικνύουν ότι η αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου ενδέχεται να είναι βραδύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -7,6% στα 38,55 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -8,2%, στα 36,34 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, στα 538,1 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Παρά το γεγονός ότι η άνοδος των αποθεμάτων ήταν μικρότερη σε σχέση με τα 8,4 εκατ. βαρέλια που ανέφεραν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, η σχετική εξέλιξη αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Την ίδια στιγμή, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, και συγκεκριμένα κατά 900 χιλ. βαρέλια, στα 258,7 εκατ. βαρέλια συνολικά, ενώ άνοδος σημειώθηκε και στα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου, και συγκεκριμένα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, στα 175,8 εκατ. βαρέλια συνολικά.
«Η αγορά είχε αρνητική άποψη για την αύξηση των αποθεμάτων, παρόλο που υπήρχαν ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης βενζίνης στα στοιχεία», αναφέρουν οι αναλυτές της Commonwealth Bank, διευκρινίζοντας ότι «τα περισσότερα κέρδη ήρθαν μετά την άρση του αυστηρού lockdown».
«Η επιστροφή στα επίπεδα προ Covid θα χρειαστεί χρόνο», πρόσθεσε η Commonwealth Bank, επισημαίνοντας ότι «το κλειδί για τις αγορές ώστε να αισθανθούν ότι τα χειρότερα τελείωσαν είναι η αύξηση των αποθεμάτων να κορυφωθεί πακγοσμίως και αυτό παρακολουθούν με προσοχή».
Χθες (10/6) η Federal Reserve δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα συρρικνωθεί κατά 6,5% το 2020 και ότι το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 9,3% μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ.
«Οι επενδυτές βραχυπρόθεσμου και γρήγορου χρήματος έχουν την τάση να προχωρούν σε άμεσες πωλήσεις ή σε κατοχύρωση κερδών απέναντι σε οποιαδήποτε ένδειξη μετριοπαθών στοιχείων», αναφέρουν οι αναλυτές της Axicorp.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης