Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -9,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -9,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -15%
Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (12/6) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησε κατά -9,8% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, έναντι πτώσης -3,8% τον Μάρτιο του 2020, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011.
Σημειώνεται ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσες του Υπουργείου Οικονομίας έκαναν λόγο για μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά -9%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του -15%, έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο -14,4%.
Οι αποστολές του βιομηχανικού τομέα υποχώρησαν κατά -9,5% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, ενώ η αντίστοιχη πτώση των αποθεμάτων διαμορφώθηκε στο -0,3%.
Στον αντίποδα, ο δείκτης αναλογίας των αποθεμάτων κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +13,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης