Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Βαθιές πληγές του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία - Πιο αργή από το αναμενόμενο η ανάκαμψη

ΔΝΤ: Βαθιές πληγές του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία - Πιο αργή από το αναμενόμενο η ανάκαμψη
Στις 24 Ιουνίου το ΔΝΤ θα ανακοινώσει τις νέες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία
Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού πιο αργά από το αναμενόμενο ενώ υποφέρει από βαθιές πληγές, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Οι οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ θα δημοσιοποιηθούν στις 24 Ιουνίου και όπως επισημαίνει η επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Gita Gopinath, θα είναι χειρότερες από τις προβλέψεις του Απριλίου.
«Θα πρέπει να ανησυχούμε αρκετά για την πορεία της ανάκαμψης» λέει η Gopinath επικαλούμενη το μέγεθος της κρίσης, την ανάγκη για ανακατανομή του εργατικού δυναμικού, την έναρξη πτωχεύσεων και ζητημάτων αφερεγγυότητας και τις αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών.
«Πολλές από αυτές τις μεταβλητές ισοδυναμούν με βαθιές πληγές».
Τον Απρίλιου το ΔΝΤ εκτίμησε ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3% φέτος -η βαθύτερη ύφεση μετά τη Μεγάλη Ύφεση- ενώ αναμένει ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα σε περίπτωση που η πανδημία επιμείνει ή επιστρέψει.
Εκείνη η ανάλυση έδινε ανάκαμψη της οικονομίας στο 5,8% το 2021.
Σύμφωνα με την ίδια, μια ταχύτερη βελτίωση στις χρηματοοικονομικές αγορές θα οφείλεται στη ραγδαία αντίδραση της διεθνούς πολιτικής στην πανδημία, που συνέβαλε στη χαλάρωση προβλημάτων ρευστότητας.
«Είχαμε πολύ ραγδαίες μειώσεις επιτοκίων, πολύ μεγάλη στήριξη της ρευστότητας, και αυτό βοήθησε απόλυτα με την παγκόσμια ρευστότητα.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτο και εάν μπορεί να αντέξει» τόνισε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης