Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις ασκούνται στις μετοχές με το ξεκίνημα των συναλλαγών

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις ασκούνται στις μετοχές με το ξεκίνημα των συναλλαγών
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία των ξένων αγορών θα καθορίσει την πορεία μας. Διαβάζουμε αρκετά για τη διόρθωση στα ξένα, για τις νέες ανησυχίες των επενδυτών κ.α. Για τη στήλη η άποψη της παραμένει πως δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό και ίσως οι ξένες αγορές βιάστηκαν. Όμως το χρήμα που «τυπώνεται» από τις κεντρικές τράπεζες παρέχει μεγάλη ρευστότητα στο σύστημα.

Σε εμάς βέβαια, στη μικρή μας αγορά, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η χώρα χρειάζεται κεφάλαια για να περιοριστεί η κρίση. Εδώ έχουμε καθυστερήσεις. Οι αιτήσεις για δάνεια είναι πολλές και τα λεφτά λίγα. Από Ιούλιο και Αύγουστο μαθαίνουμε πως θα αρχίσει η ροή των κεφαλαίων. Χρειαζόμαστε βέβαια και επενδύσεις.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικρή άνοδο μετά το sell off που είδαμε χθες. Αναμένεται μεταβλητότητα σήμερα στο ΧΑ. Το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι με απώλειες και το γενικό δείκτη να είναι στις 640 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικό το ξεκίνημα με την Πειραιώς να έχει απώλειες 2% και να ακολουθεί η Alpha Bank με λίγο μικρότερες στα πρώτα λεπτά.

ΟΠΑΠ: Η διοίκηση είπε στους αναλυτές πως τα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι θετικά παρά το γεγονός πως λόγω του lockdown ο Απρίλιος ήταν αρνητικός. Η εξοικονόμηση στα κόστη πήγε καλύτερα από την εκτίμηση (7,5 εκατ. ευρώ το μήνα) όπως και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Η Stoiximan αύξησε τις πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο στα 82,3 εκατ. ευρώ από 50,5 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει η Beta ΑΧΕΠΕΥ, ενώ η διοίκηση ανέφερε πως έχει εξασφαλίσει δάνειο γέφυρα για εταιρικό ομολογιακό των 200 εκατ. ευρώ. Οι περιορισμοί που έχουν τεθεί επηρεάζουν το τζίρο της εταιρείας καθώς οι επενδυτές επισκέπτονται λιγότερο χρόνο τα καταστήματα.

Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στις 10 Ιουνίου στα 604 εκατ. ευρώ και αναμένεται η βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για την έκδοση του εταιρικού ομολόγου. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες 1,3% και βρίσκεται στα 8,61 ευρώ.

ΔΕΗ: Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση και είναι από τις λίγες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

JUMBΟ: Με άνοδο και αυτή στο άνοιγμα αλλά με χαμηλό όγκο.

AEGEAN: Χθες πιέστηκε σημαντικά και έκλεισε χαμηλότερα από τα 4 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε με άνοδο άνω του 2,5% και στα 3,87 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η Eurobank Equities αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 11,8 εκατ. ευρώ με τη χρηματιστηριακή να περιμένει 15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων να είναι στα 6 εκατ. ευρώ έναντι 9 εκατ. ευρώ που περίμενε.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 1 ευρώ η μετοχή. Υπάρχει και εδώ μία μικρή πίεση.

ΙΑΣΩ: Χθες ήταν μεταξύ των μετοχών με περίεργη συμπεριφορά. Ανοικτή εντολή αγοράς μέχρι το +15% και μετά μικρό πακέτο αντίστοιχο της εντολής. Και σε άλλες μετοχές είδαμε ανάλογες κινήσεις και το ημερήσιο δελτίο τιμών δείχνει μέθοδο 6. Το κοιτάμε λίγο γιατί ήταν τελικά πολλά τα λάθη χθες στις μετοχές και έγιναν πακέτα. Η μετοχή δεν έχει ανοίξει 10 λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών.

ΚΛΜ: Με όγκο 102 τεμάχια άνοιξε στα 0,4880 ευρώ και στο +2,09%. Βγαίνουν χαμηλότερα οι πωλητές. Χωρίς πολλές εντολές και ειδικά η πλευρά των αγοραστών.

AUTOHELLAS: Συνεχίζονται οι αγορές από το βασικό μέτοχο. Στα 3,8150 ευρώ και στο -2,18% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης