Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με απώλειες 5,4% η εβδομάδα για το γενικό δείκτη

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με απώλειες 5,4% η εβδομάδα για το γενικό δείκτη
ΑΓΟΡΑ: Ο χαμηλότερος τζίρος έναντι των προηγούμενων ημερών περιόρισε το ενδιαφέρον. Ωστόσο η αγορά κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος λόγω και της καλύτερης πορείας των ξένων αγορών. Αρκετές μετοχές έδειξαν καλά αντανακλαστικά. Οι τραπεζικές μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών είχαν μικρή άνοδο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε υψηλό ημέρας και στο +7,35% στο κλείσιμο με όγκο 1 εκατ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας τα 0,99 ευρώ.

AEGEAN (απάντηση): Δεν έχουμε απάντηση στο ερώτημα, που και ο κ.Βασιλάκης είχε θέσει. Δηλαδή πως θα είναι η εταιρεία μετά την κρίση. Μικρή ή μεγάλη; Αν είναι μεγάλη καταλαβαίνετε πως δικαιολογεί άλλη τιμή, ενώ αν είναι μικρή, άλλη. Επίσης αν είναι μεγάλη, θα είναι με κρατική βοήθεια, αλλά πως; Με dilution ή χωρίς;

Η μετοχή πάντως συνεχίζει να ταλαιπωρείται από μεγάλους όγκους συναλλαγών. Ωστόσο σήμερα φάνηκε μία καλύτερη πορεία. Μετά από αρκετό καιρό είδαμε τους αγοραστές να την κλείνουν σε υψηλά ημέρας. Στα 4,0150 ευρώ και στο +6,5%. Είχαν μπει καλές εντολές αγοράς στα 3,85 ευρώ, ενώ το χαμηλό ήταν στα 3,77 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ (απάντηση): Τεράστιοι όγκοι, μεγάλη μεταβλητότητα και δυστυχώς καμία προοπτική σε ό,τι αφορά τη μετοχή αν δεν τελειώσει όλο αυτό. Δε χωράει αμφιβολία και όλοι προφανώς υποψιάζονται ποια πουλάει. Το θέμα είναι αν υπάρχει διάθεση σε αυτά τα επίπεδα από τους άλλους μετόχους να τελειώνουν και τυπικά με το θέμα.

Στα 0,2230 ευρώ με απώλειες 2,19% και όγκο 238 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας στα 0,24 ευρώ και χαμηλό στα 0,2130 ευρώ. Αποτίμηση 4,7 εκατ. ευρώ.

MIG: Όσοι διαβάζουν χρόνια τον ισολογισμό της δε χρειάζονται κάτι παραπάνω. Απέχουν συνειδητά, όπως και η συγκεκριμένη στήλη από το σχολιασμό. Μεγάλη πτώση σήμερα με μεγάλο όγκο λόγω και κάποιων εξελίξεων που μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη κατηγορία του site. Στο -21% και στα 0,0610 ευρώ με όγκο σχεδόν 25 εκατ. τεμάχια.

ΙΑΣΩ: Λογική η πτώση σήμερα αφού η χθεσινή άνοδος δε μπορεί πλέον να αποδοθεί σε κάτι άλλο πέρα από κλείσιμο ανοικτής θέσης με επιθετικό μάζεμα των μετοχών. Την άνοιξαν με 163 τεμάχια στο -10,28% και για αρκετές ώρες δεν είχε κάνει άλλα κομμάτια. Τελικά έκλεισε στα 1,30 ευρώ με όγκο 325 τεμάχια.

AUTOHELLAS: Πέρυσι είχε ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2019 στις 5 Ιουνίου. Θα θέλαμε μία ενημέρωση. Στα 3,7950 ευρώ και στο -2,69% με χαμηλό όγκο 57 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή δεν έκανε πράξη…

ΦΟΥΡΛΗΣ: Αν δει κανείς την πτώση της μετοχής από την αρχή του έτους και τη συγκρίνει με την αντίστοιχη της Jumbo, θα δει ότι έχει διπλάσιες και πλέον απώλειες. Έχει μείνει πίσω. Φυσικά και θεωρούμε τη Jumbo αρκετά καλύτερη αλλά το discount είναι υπαρκτό. Στα 3,8250 ευρώ και στο +3,38%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Είχε βγάλει κάποιες ανακοινώσεις αλλά θα λέγαμε πως μάλλον απέφυγε να απαντήσει. Τα δημοσιεύματα ήταν συγκεκριμένα. Θα μπορούσε να πει αν μιλάει ή όχι με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Γιατί λέγοντας πως δεν υπάρχει συμφωνία, δεν αποκλείεις τις συνομιλίες.

Η μετοχή έκανε μία στάση, βγήκαν και κάποια κομμάτια και σήμερα στο κλείσιμο οι αγοραστές βγήκαν επιθετικά και την έκλεισαν στο +20% και στα 0,2520 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Καλή αντίδραση από κάποια μικρά κυρίως που ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες συνεδριάσεις και υποχώρησαν σημαντικά. Άλλες έκαναν κίνηση με όγκο και άλλες χωρίς. Fieratex, Ιντρακόμ Κατασκευές, Ναυπάκτου, Ιντεάλ και Moda Bagno με άνοδο σήμερα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης