Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό - Στο -0,1% και τα 1.737,30 δολ. ανά ουγγιά

Οριακή πτώση για τον χρυσό - Στο -0,1% και τα 1.737,30 δολ. ανά ουγγιά

Τα συνολικά εβδομαδιαία κέρδη για τον χρυσό ανέρχονται μέχρι στιγμής στο +3,2%
Οριακή μεταβολή με αρνητικό πρόσημο κατέγραψε την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο χρυσός, ο οποίος παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στρέφει τους επενδυτές προς το ασφαλές «καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 σημείωσε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% στα 1.737,30 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Ιουνίου.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,56% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,44 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται και αυτός κατά 0,94%, στις 97,345 μονάδες.
Μέχρι στιγμής, τα συνολικά εβδομαδιαία κέρδη για τον χρυσό ανέρχονται περίπου στο +3,2%, καθώς η αβεβαιότητα που εξέφρασε ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας προκάλεσε νέες ανησυχίες στους επενδυτές.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed, ο κ. Powell εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης, διευκρινίζοντας ότι η πορεία της οικονομίας εξακολουθεί να δείχνει «εξαιρετικά αβέβαιη», καθώς και ότι «θα μάθουμε πολλά περισσότερα» μέσα στους επόμενους μήνες για την κατάσταση της οικονομίας.
Την ίδια στιγμή, τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν σαφέστερη εικόνα όσον αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.
Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση-ρεκόρ -17,1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο του 2020, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε «βουτιά» της τάξεως του -28%.
Η πτώση που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο, τόσο σε μηνιαία βάση όσο και ετήσια βάση, ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει ποτέ η Eurostat.
Στη Βρετανία, η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά -20,4% τον Απρίλιο του 2020, έναντι συρρίκνωσης -5,8% τον Μάρτιο, με τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας να υποχωρεί κατά -20,3% σε μηνιαία βάση.
Όσον αφορά το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2020, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά -10,4% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -10,4%.
Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχώρησε κατά -0,6% στα 819 δολ. ανά ουγγιά.
Η τιμή για το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,5%, στα 1.938,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχώρησε κατά -1,95% στα 17,482 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης