Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: Από 1/7 ανοίγει τα τουριστικά της θέρετρα - Ισπανία: Η Γαλικία αίρει πρώτη, κάθε μέτρο

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: Από 1/7 ανοίγει τα τουριστικά της θέρετρα - Ισπανία: Η Γαλικία αίρει πρώτη, κάθε μέτρο
Εγκεκριμένα ξενοδοχεία θα υποδεχτούν τους τουρίστες, λειτουργώντας με κάλυψη το πολύ ως 50% - Η Γαλικία γίνεται η πρώτη ισπανική περιφέρεια που αποδεσμεύεται από κάθε περιορισμό
Οι γεωγραφικές περιφέρειες της Αιγύπτου που έχουν καταγράψει και τα λιγότερα κρούσματα από τον κορωνοϊό, θα είναι εκείνες που θα δεχτούν πρώτες τις τουριστικές πτήσεις, ξεκινώντας από το μήνα Ιούλιο.
Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, σε δηλώσεις του μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση της Ανώτερης Επιτροπής για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Mustafa Madbouly.
Έτσι, περιοχές που αποτελούν παγκόσμια παραθεριστικά θέρετρα, όπως το διάσημο Σαρμ Ελ Σέιχ που πολλοί το προτιμούν για τις υπέροχες καταδυτικές εικόνες του, το Ντάχαμπ που αποτελεί παγκόσμιο κέντρο των ιστιοπλόων, η Χουργκάντα με τις μαγευτικές παραλίες και η μεσογειακή Μάρσα Ματρούχ με τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν πολύ τα ελληνικά νησιά, θα ανοίξουν και πάλι από τον προσεχή μήνα τις πύλες τους στους τουρίστες, τους οποίους θα υποδεχτούν στα 155 ξενοδοχεία που ήδη έχουν πάρει το «πράσινο φως» για τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα που ακολουθούν και τα οποία προβλέπονται για την αποφυγή και τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος έχει αναστείλει τις διεθνείς πτήσεις της από τις 19 Μαρτίου σε όλα τα αεροδρόμια και σε εθνικό επίπεδο, με εξαίρεση μόνον τις ειδικά οργανωμένες πτήσεις επαναπατρισμού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Τα ήδη εγκεκριμένα ξενοδοχεία που θα υποδεχτούν τους τουρίστες, θα μπορούν να λειτουργούν σε χωρητικότητα το πολύ μέχρι 50%.
Να σημειωθεί πάντως ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει πάρει και άλλα μέτρα για να ενισχύσει τον τουρισμό, απαλλάσσοντας τους τουρίστες σε πτήσεις τσάρτερ από τα τέλη βίζας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, που συμπίπτει με το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου.
Επίσης, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα χορηγεί έκπτωση 50%, στα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης για τα ναυλωμένα αεροσκάφη στις παραθεριστικές πόλεις της χώρας, ως ένα μέτρο ενίσχυσης των αεροπορικών εταιρειών.
Υπενθυμίζεται πως, μέχρι σήμερα η Αίγυπτος έχει καταμετρήσει σχεδόν 40.000 κρούσματα και 1.377 θανάτους.

Αισόδοξα μηνύματα έρχονται από Ισπανία καθώς η Γαλικία γίνεται η πρώτη περιφέρεια που αποδεσμεύεται από κάθε περιορισμό, νωρίτερα από κάθε άλλη της χώρας
Η Γαλικία θα επανέλθει σε αυτό που η κυβέρνηση ονόμασε "νέα κανονικότητα" όπου η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική μέχρι να βρεθεί κάποια θεραπεία ή ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.
Η Γαλικία θα είναι από τη Δευτέρα η πρώτη από τις περιφέρειες της Ισπανίας που θα έχει ολοκληρώσει τη χαλάρωση των περιοριστικών της μέτρων κατά του κορωνοϊού, μια εβδομάδα πριν από την υπόλοιπη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Όλοι οι περιορισμοί θα αρθούν σε αυτή την περιφέρεια της βορειοδυτικής Ισπανίας που δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με κορωνοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο από την Covid-19 τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.
Η Γαλικία θα επανέλθει σε αυτό που η κυβέρνηση ονόμασε "νέα κανονικότητα" όπου η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική μέχρι να βρεθεί κάποια θεραπεία ή ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.
Η Ισπανία, μια από τις χώρες με τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως από την πανδημία, με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, άρχισε τον Μάιο επιφυλακτικά τη χαλάρωση σε τρεις φάσεις της καραντίνας, η οποία ήταν μια από τις αυστηρότερες παγκοσμίως.
Τη Δευτέρα, περισσότερο από το 70% του πληθυσμού θα διανύει την τελευταία φάση αυτής της σταδιακής χαλάρωσης που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.
"Τρεις πολίτες στους τέσσερις θα μπορούν να επαναλάβουν τις δραστηριότητες που επιτρέπει η 3η φάση" όπως για παράδειγμα να πάνε στη ντισκοτέκ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Salvador Ilia.
Η περιφέρεια της Μαδρίτης και η πόλη της Βαρκελώνης, οι πλέον πληγείσες από την πανδημία και οι τελευταίες που άρχισαν τη χαλάρωση των μέτρων, θα ανήκουν στις περιοχές που διανύουν ακόμη τη δεύτερη φάση, η οποία επιτρέπει να ανοίγουν τα εστιατόρια, οι πισίνες και οι πλαζ για τους λουόμενους.
Μόλις αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 21 Ιουνίου, η κυκλοφορία των πολιτών θα είναι "ελεύθερη" εντός της χώρας, χωρίς κανέναν περιορισμό, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.
Η χαλάρωση των μέτρων θα τελειώσει συνεπώς στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη παρότι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας δεν έχουν περάσει στην 3η φάση.
Δεύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως μετά τη Γαλλία, η Ισπανία αντίθετα δεν προβλέπει να ανοίξει ξανά τα σύνορα της πριν από την 1η Ιουλίου, παρότι οι Βρυξέλλες κάλεσαν τα ευρωπαϊκά κράτη να άρουν από τη Δευτέρα "όλους τους περιορισμούς στα εσωτερικά σύνορα" της ΕΕ προτού επιτραπεί σταδιακά η είσοδος στους ταξιδιώτες τρίτων χωρών από την 1η Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης