Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ατλάντα: Νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικούς πυροδοτεί αντιδράσεις

Ατλάντα: Νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικούς πυροδοτεί αντιδράσεις
Η φολοφονία του 27χρονου αφροαμερικανού στην Ατλάντα έγινε επειδή κοιμόταν στο αυτοκίνητό του
Νέος θάνατος αφροαμερικανού από αστυνομικό στην Ατλάντα των ΗΠΑ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεων με αποτέλεσμα η επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντας, Erika Shields να υποβάλλει την παραίτησή της χθες Σάββατο.
Όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο από πυρά αστυνομικού ενός νεαρού μαύρου που αποκοιμήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ βρισκόταν στη γραμμή drive-thru εστιατορίου της αλυσίδας Wendy's.

usa_2

Η δήμαρχος  διευκρίνισε ότι αποδέχτηκε την παραίτηση της Shields μετά τον θάνατο του Reysard Brooks, 27 ετών.
Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στο σημείο νότια του κέντρου όπου ο νέος έπεσε νεκρός.
"Δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν δικαιολογημένη χρήση θανατηφόρας βίας και ζητήσαμε να αποταχθεί αμέσως ο αστυνομικός", ξεκαθάρισε η δήμαρχος της πόλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δύο αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. Είναι και οι δύο λευκοί.
Το Γραφείο Έρευνας της Τζόρτζιας (GBI) ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για το συμβάν.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο νεαρός, άοπλος άνδρας επιτέθηκε στους αστυνομικούς, όμως βίντεο από κινητό τηλέφωνο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τον δείχνει να τρέχει μακριά ενώ η αστυνομία τον πυροβολεί.
Η αστυνομία ισχυρίζεται ακόμη ότι ο Brooks έδωσε μάχη με τους αστυνομικούς γιατί βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ και αντιστάθηκε στη σύλληψή του.
Οι μάρτυρες ωστόσο ανέφεραν ότι άρπαξε ένα taser που είχαν οι αστυνομικοί και τον χτυπούσαν με αυτό.
Το πραγματικό παράπτωμα του 27χρονου ήταν ότι αποκοιμήθηκε στο αυτοκίνητό του σε παρκινγκ αλυσίδας φαστφουντ αναγκάζοντας άλλους πελάτες να κάνουν το γύρω με τα αυτοκίνητά τους για να φύγουν από το μαγαζί, αναφέρεται σε ανακοίνωση του το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

usa_1

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του 27χρονου, διαδηλωτές πυρπόλησαν το κατάστημα ενώ  βίαιες διαδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν νέο κύμα διαδηλώσεων και συγκρούσεων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης